Steeds meer vechtscheidingen

2 oktober 2015

Het percentage scheidingen dat op een vechtscheiding uitloopt is de afgelopen twee jaar toegenomen. Uit onderzoek van TNS NIPO blijkt dat in 2013 gemiddeld een op de tien zaken uitliep op een vechtscheiding. Nu is dat een op de vijf.

Duizenden advocaten en mediators

Het onderzoek werd gehouden onder zo’n duizend advocaten en mediators die zijn aangesloten bij de vFAS (Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators). Deze specialisten behandelden per persoon sinds 2013 gemiddeld zo’n 65 echtscheidingszaken.

Wanneer een vechtscheiding?

Een scheiding wordt bestempeld als een vechtscheiding als de hele procedure niet meer gericht is op de daadwerkelijke afwikkeling van de scheiding, maar meer tot doel heeft elkaar het leven zuur te maken. Op dit moment eindigt 20% van scheidingen in een vechtscheiding. Dit percentage ligt 10% hoger dan in 2013.

Vechtscheiding voorkomen

De vFAS adviseert mensen die willen scheiden om eerst naar een mediator te stappen. Hier wordt bekeken of het mogelijk is om in goed overleg tot een oplossing te komen. Lukt dit niet, dan kan men altijd nog een eigen advocaat inschakelen.

Wilt u meer weten over vechtscheidingen? Kijk dan gerust eens op www.vechtscheiding.nl

Direct hulp nodig?
 

0900 4455600

(40 cent per minuut)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen je

op werkdagen binnen 30 min. terug

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Polls

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!