“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1318 beoordelingen

Het percentage scheidingen dat op een vechtscheiding uitloopt is de afgelopen twee jaar toegenomen. Uit onderzoek van TNS NIPO blijkt dat in 2013 gemiddeld een op de tien zaken uitliep op een vechtscheiding. Nu is dat een op de vijf.

Duizenden advocaten en mediators

Het onderzoek werd gehouden onder zo’n duizend advocaten en mediators die zijn aangesloten bij de vFAS (Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators). Deze specialisten behandelden per persoon sinds 2013 gemiddeld zo’n 65 echtscheidingszaken.

Wanneer een vechtscheiding?

Een scheiding wordt bestempeld als een vechtscheiding als de hele procedure niet meer gericht is op de daadwerkelijke afwikkeling van de scheiding, maar meer tot doel heeft elkaar het leven zuur te maken. Op dit moment eindigt 20% van scheidingen in een vechtscheiding. Dit percentage ligt 10% hoger dan in 2013.

Vechtscheiding voorkomen

De vFAS adviseert mensen die willen scheiden om eerst naar een mediator te stappen. Hier wordt bekeken of het mogelijk is om in goed overleg tot een oplossing te komen. Lukt dit niet, dan kan men altijd nog een eigen advocaat inschakelen.

Wilt u meer weten over vechtscheidingen? Kijk dan gerust eens op www.vechtscheiding.nl