“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ex ontvangt veel geld door nalatigheid

26 feb, 2019 | Algemeen, Financieel
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Een man die in 2017 overleed had niet aan zijn financieel adviseur doorgegeven dat hij ondertussen gescheiden was. Hij had in de tussentijd een nieuwe partner. Toen hij kwam te overlijden bleek dat de uitkering van de overlijdensrisicoverzekering naar de ex ging, in plaats van naar zijn huidige vriendin.

Verzekeringsuitkering

Het ging om een flink bedrag. Namelijk om bijna 50.000 euro. De nieuwe vriendin was het er natuurlijk niet mee eens dat de ex dit geld zou ontvangen en zij stapte naar klachteninstituut Kifid. Kifid concludeerde al snel dat de financieel adviseur niet had kunnen weten dat de persoonlijke situatie van zijn klant was veranderd. De financieel adviseur was hier nooit van op de hoogte gesteld. Dit terwijl hij wel ieder jaar een mail naar al zijn klanten stuurde met het verzoek om wijzigingen in de persoonlijke situatie door te geven. Hier was door de man niet op gereageerd.

Testament

Na de scheiding ging de man uiteindelijk samenwonen met zijn nieuwe vriendin. Om alles goed te regelen besloot hij een testament op te stellen. Hierin werd zij als enige erfgename genoemd. De overlijdensrisicoverzekering werd echter nooit aangepast, waardoor de ex de begunstigde blijft.