“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Echtscheidingsprocedure

  • Hoe de procedure eruit ziet hangt af van jouw situatie.
  • Schakel altijd de juiste hulp in. Dit voorkomt een hoop problemen.
  • Wil jij weten waar je aan toe bent? Vraag ons om advies!
9,5
Klanten vertellen

1257 beoordelingen

Lees voor

Alles wat er moet gebeuren om de scheiding te regelen, noem je de echtscheidingsprocedure. Hoe een echtscheidingsprocedure er precies uitziet hangt vooral af van jullie situatie. Hoe zijn jullie getrouwd en hoe willen jullie scheiden? Willen jullie de scheiding regelen via een advocaat of mediator? Of besluiten jullie te gaan scheiden van tafel en bed? Een ding hebben al deze situaties met elkaar gemeen. Je krijgt te maken met de rechter en je zult een juridisch specialist in moeten schakelen om alles op de juiste manier voor jullie in te dienen.

Specialist echtscheidingsprocedure

Bij een echtscheidingsprocedure is altijd een advocaat nodig. Dit is namelijk de enige die de scheiding aan kan vragen bij de rechtbank. Maken jullie onderling afspraken over de scheiding? Dan zullen jullie alsnog een advocaat in moeten schakelen om alle afspraken te controleren, in de goede vorm te gieten en in te dienen bij de rechtbank.

Hebben jullie een mediator ingeschakeld om te helpen bij de scheiding? Dan zal deze er waarschijnlijk voor zorgen dat er een advocaat wordt ingeschakeld die het officiële gedeelte regelt of misschien is de mediator zelf ook advocaat. Meestal zit dit bij jullie prijsafspraak in. Bij de wat minder goede mediators zul je zelf met je convenant op pad worden gestuurd om een advocaat te zoeken om alles in te dienen, maar dit is niet gebruikelijk.

Hebben jullie een gezamenlijke advocaat of allebei een eigen advocaat, dan zal deze advocaat alles voor jullie regelen.

Hulp

Wil jij weten waar jij qua echtscheidingsprocedure aan toe bent? Op deze site kun je heel wat informatie vinden, zoals een duidelijk stappenplan voor jullie echtscheiding  en handige berekentools.

Ook bieden wij rechtsgeldige documenten die je samen online kunt opstellen. Alle documenten zijn opgesteld door advocaten.  Maak tijdelijk voor €19,95 een ouderschapsplan of een co-ouderschapsplan. Neem dit vervolgens mee naar jullie advocaat en bespaar daar kosten. Je kan altijd achteraf nog wijzigingen aanbrengen in het document!

Heb je specifieke vragen over jouw situatie, dan mag je deze altijd stellen aan onze juridische medewerkers. Zij weten alles van scheiden, alimentatie, omgangsregelingen enzovoort. Zij staan je graag te woord en geven je gratis advies waar je weer mee verder kunt. Bel ons gerust op 088-6002801 (gebruikelijke belkosten) als je er niet uit komt.

Niet getrouwd en uit elkaar

Als jullie uit elkaar gaan en niet getrouwd zijn, is het allemaal wat eenvoudiger. Toch moet je ook dan de nodige zaken regelen. Kijk voor meer informatie op www.eindesamenwonen.nl.

Meer informatie