“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Mediator of advocaat

  • Wie regelt jouw scheiding? Een mediator of een advocaat?
  • Hulp van de juiste persoon scheelt tijd, geld en frustraties!
  • Wij brengen je graag in contact met de juiste echtscheidingsspecialist bij jou in de buurt!
9,5
Klanten vertellen

1318 beoordelingen

Lees voor

Wie kun je nou het beste inschakelen om te helpen bij jouw scheiding? Kies je voor de hulp van een advocaat of toch een mediator? Het is belangrijk om hierin de juiste keuze te maken. Dit zorgt ervoor dat de echtscheiding sneller geregeld is en soepeler verloopt.

Verschillen tussen mediator en advocaat

Om een goede keuze te maken, is het belangrijk om naar jouw situatie te kijken. Is er nog goed overleg tussen jullie mogelijk en willen jullie samen de scheiding gaan regelen? Dan kun je besluiten samen een mediationtraject in te gaan. Een mediator gaat samen met jullie om tafel en in goed overleg worden alle afspraken gemaakt. Jullie zullen allebei her en der wat water bij de wijn moeten doen om er uiteindelijk samen goed uit te komen.

Een andere mogelijkheid om de scheiding samen te regelen is het inschakelen van een gezamenlijke advocaat. Ook hier gaan jullie samen naar toe en gaan jullie om tafel om afspraken te maken. Het grote verschil is dat een advocaat minder af laat hangen van het overleg, maar eerder naar de juridische aspecten zal kijken. Daarnaast zijn advocaten vaak financieel beter onderlegd. Moet er dus op financieel gebied veel geregeld worden of hebben jullie een eigen bedrijf? Dan is het verstandiger om een advocaat in te schakelen om alles te regelen.

Is er geen goed overleg meer mogelijk of willen jullie niet meer samen om tafel om alles te regelen, dan is de keuze gemakkelijk. In dat geval kun je alleen terecht bij een eigen advocaat. Deze advocaat gaat jouw belangen behartigen en zal er alles aan doen om jou hier zo goed mogelijk uit te laten komen.

Tip:
Vind je het lastig om een keuze te maken tussen het inschakelen van een mediator of een advocaat? Wij geven je graag gratis advies over jouw persoonlijke situatie en brengen je eventueel in contact met de juiste echtscheidingsspecialist.

Mediators

Hebben jullie besloten om voor mediation te kiezen, dan kun je op zoek naar een goede mediator die jullie kan helpen. Hierbij is het belangrijk om te weten dat mediator een onbeschermde term is. Iedereen mag zich mediator noemen. Hierdoor zijn er veel mensen die wel zeggen mediator te zijn, maar die eigenlijk geen idee hebben waar ze mee bezig zijn. Veel mensen komen hierdoor uiteindelijk in de problemen. Het is dus belangrijk om iemand in te schakelen die ook daadwerkelijk een mediation-opleiding heeft gehad. Wij kunnen je hierbij helpen! Wij werken samen met een groot aantal mediators, waarvan wij weten dat zij goed zijn in wat ze doen. Ze hebben de nodige opleidingen gevolgd en hebben ook een kwaliteitskeurmerk. Wil jij in contact komen met een goede mediator bij jou in de buurt? Neem dan gerust even contact met ons op. Samen kijken we welke mediator het beste bij jullie situatie zou passen.

Advocaten

Ben je op zoek naar een goede advocaat die je kan helpen bij jouw scheiding? Wij hebben een groot netwerk van goede familierecht advocaten in heel Nederland. Wij kennen alle advocaten persoonlijk, waardoor wij goed kunnen inschatten welke advocaat het beste bij jouw situatie zou passen. Heb je iemand nodig die zich gespecialiseerd heeft in scheidingen met kinderen? Of moet er juist financieel en fiscaal heel veel geregeld worden? Samen kijken we welke advocaat dit het beste voor jou zou kunnen regelen.

Advies nodig?

Soms is het lastig om een keuze te maken. Leg dan je situatie vrijblijvend aan ons voor. Wij kijken samen met jou wat in jouw geval verstandig zou zijn en wie je hier het beste bij kan helpen. Ons advies is gratis. Ook kunnen wij je in contact brengen met de beste echtscheidingsspecialist bij jou in de buurt. Neem dus gerust contact met ons op 088-6002801 (gebruikelijke belkosten) of via het contactformulier. Laat gerust je nummer achter, dan bellen we jou even terug.

Meer informatie