“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Partneralimentatie tot pensioengerechtigde leeftijd

09 nov, 2018 | Algemeen, Financieel, Juridisch
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Het zal je gebeuren. In 2002 ga je scheiden van je partner. In het convenant spreek je af dat je partneralimentatie zult betalen tot de pensioengerechtigde leeftijd, toen dus 65 jaar. Jaren later verzint de overheid dat het een goed idee is om de pensioengerechtigde leeftijd wat op te rekken. Wat gebeurt er dan met die partneralimentatie? Wij kregen deze vraag en vroegen het één van onze advocaten.

Zaak mogelijk

De wijzigingen vanuit de overheid zouden voor meneer betekenen dat hij nog twee jaar langer moet betalen. Dit terwijl hij er natuurlijk ook al heel wat jaren op heeft zitten. Behoorlijk zuur voor meneer. Toch is er een oplossing. Het is namelijk mogelijk om bij de rechter te eisen dat de partneralimentatie wordt stopgezet. Om dit te doen zal de advocaat de dossiers m.b.t. de scheiding opvragen. In dit geval was in het jaar van de scheiding (2002) de pensioenleeftijd standaard 65 jaar. Er was geen sprake van dat dit zou veranderen. Meneer heeft de alimentatieafpraak dus gemaakt op basis van deze 65 jaar. Als je dit in de rechtbank helder kunt maken is de kans groot dat de alimentatie inderdaad stop kan worden gezet.

Zit jij met zo’n zelfde probleem? Neem gerust even contact met ons op. Dan brengen wij je in contact met de juiste persoon om jou te helpen!