“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

Door de coronacrisis zitten veel stellen elkaar behoorlijk op de lip. Dit kan ervoor zorgen dat relaties die al niet heel goed waren de doodsteek krijgen. Advocaten gaven dan ook al snel aan dat er een scheidingsgolf aan zit te komen. Maar is dat wel zo? Sommige gevolgen van de coronacrisis kunnen er ook juist voor zorgen dat mensen besluiten de scheiding nog even uit te stellen.

Geld

Scheiden brengt best wat kosten met zich mee. Nu veel mensen hun baan kwijtraken of hun inkomen zien dalen of wegvallen is de financiële situatie behoorlijk onzeker. Deze stellen kunnen een scheiding op dit moment simpelweg niet betalen. De enige oplossing is om verdere actie uit te stellen tot de situatie op financieel gebied weer wat beter is. Wel kan het goed zijn om eens te kijken of je misschien in aanmerking kunt komen voor een toevoeging. Dit is een tegemoetkoming van de overheid in de kosten. Is dat het geval, dan kost de scheiding je waarschijnlijk veel minder dan je denkt. Wil jij weten of je hiervoor in aanmerking komt, neem dan even contact op met onze juridische medewerkers. Zij kunnen de mogelijkheden voor je bekijken.

Huisvesting

Een ander probleem dat de kop op steekt is huisvesting. Het is momenteel niet makkelijk om een andere woning te vinden. De huizenprijzen liggen ontzettend hoog, huurwoningen zijn schaars en hypotheekverstrekkers zijn kritisch bij het verstrekken van nieuwe hypotheken. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens lastig om überhaupt woningen te bezichtigen en is verhuizen ook best lastig als je 1,5 meter afstand moet houden. Ook dit kan ervoor zorgen dat stellen besluiten nog maar even bij elkaar te blijven tot dit allemaal iets makkelijker wordt.

De kinderen

Voor kinderen is de coronacrisis best heftig. Hun hele leven staat op zijn kop. Niet meer naar school, weinig contact meer met vriendjes, thuisblijven. Het is allemaal nogal wat. Kinderen houden van regelmaat en weten graag waar ze aan toe zijn. Het hele corona-gebeuren brengt al veel spanning met zich mee. Misschien is het niet verstandig om ze ook nog eens te confronteren met het feit dat jullie uit elkaar gaan. Sommige koppels zullen wachten tot we in wat rustiger vaarwater zitten voor zij verder gaan met het regelen van de scheiding. Dit om hun kinderen te ontlasten.

Onzekerheid

We zitten in een rare periode. Niemand weet hoe het verder gaat. Dit brengt veel onzekerheid met zich mee. Misschien is dit niet het moment om je leven drastisch te veranderen door te gaan scheiden en wachten mensen liever tot alles weer een beetje ‘normaal’ is.

Te druk

Heb je een vitaal beroep en werk je bijvoorbeeld in de zorg, dan zul je hier heel wat uren aan kwijt zijn. Je werkt veel en als je thuis bent heb je tijd nodig om op te laden voor de volgende werkdag. Je hoofd staat niet naar het regelen van de scheiding. Je bent er simpelweg te druk voor. Als de rust weer een beetje is wedergekeerd, kun je alles rustig gaan regelen en kun je hier ook de aandacht voor geven die nodig is.

Wat zou voor jou een reden kunnen zijn om de scheiding uit te stellen? Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Laat hem achter in de poll!