“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Na 8 jaar nog steeds niet op één knie: vrouw stapt naar de rechter

12 nov, 2021 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1317 beoordelingen

Een Zambiaanse vrouw daagde haar vriend voor de rechter omdat hij zelfs na 8 jaar samenzijn, nog steeds niet met een huwelijksaanzoek is gekomen. De vrouw stelt dat ze er recht op heeft om te weten waar ze aan toe is.

Het wachten zat

Mevrouw Ngoma betoogde voor de rechter dat ze na al die jaren het wachten wel een keer zat was. Haar vriend had de vrouw wel beloofd dat hij met haar zou trouwen, maar van een verlovingsring is het nog altijd niet gekomen. De 26-jarige vrouw woont nog steeds bij haar ouders, samen met het kind dat ze met de man heeft.

In kannen en kruiken

De man heeft al wel de bruidsschat aan de familie betaald. Alles lijkt in kannen en kruiken, behalve dat de man nog altijd niet op één knie voor de vrouw is gegaan. Ook betoogde de vrouw voor de rechter dat ze twijfelt aan de trouw van de man. Zo zegt ze berichten aan een andere vrouw te hebben gezien. De man verweerde zich kranig en gaf aan nog niet over voldoende financiële middelen voor een bruiloft te beschikken. Ook beweert hij maar weinig aandacht van zijn vriendin te krijgen. De rechter oordeelt dat het stel er samen uit moet proberen te komen. Onbekend is of het stel dat ook gaat doen.