“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Vakantie als oplossing voor relatieproblemen

05 sep, 2023 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

Tegenwoordig zijn we het hele jaar hard aan het werk. Je bent daarnaast druk met het opvoeden van de kinderen, school, het huishouden, boodschappen doen, eten maken, noem maar op. Kortom de verantwoordelijkheden lijken eindeloos te zijn. Door de druk van alles wat je moet doen in het dagelijks leven ontstaan ruzies met je partner. Ruzies met je partner zijn vervelend. Ooit was je dolverliefd en wilde je zo snel mogelijk trouwen en een gezin beginnen. Het complete huisje boompje beeste verhaal wilde je als geen ander. En nu valt het je toch wel zwaar. Door alle drukte zijn jullie vaak kortaf. Langzaam lijken jij en je partner uit elkaar te groeien. Je houdt vast aan de vakantie.

Vakantie als oplossing voor relatieproblemen

Je hebt het er samen al zo vaak over gehad maar er verandert niets. Je denkt dat jullie gewoon te druk zijn en dat het tijd is voor rust. Dat lekker met z’n allen op vakantie gaan verschil zal maken. Eindelijk ontspannen, een andere omgeving en genieten van even niks moeten. Jullie hebben quality-time samen nodig. Dan zal het gevoel tussen jullie wel weer goedkomen. Daar heb je vertrouwen in.

De vakantie loopt minder prettig dan gedacht

Wanneer er al relatieproblemen zijn lopen vakanties minder soepel dan gedacht. Doordat je elkaar in het dagelijkse leven min of meer bent kwijtgeraakt is het gevoel niet zomaar terug. Sommige stellen maken ook op vakantie veel ruzie. Of het gevoel van ontevredenheid loopt op wanneer het niet direct als vanouds voelt. Een vakantie is helaas lang niet altijd de oplossing voor relatieproblemen.

Tijd voor een gesprek

Na een paar dagen om elkaar heen te hebben gedraaid volgt dan eindelijk dat gesprek. Dat gesprek dat jullie beiden al die tijd uit de weg zijn gegaan. Nu is daar alle tijd en ruimte voor. Alle opgespaarde emoties komen eruit en na een lang gesprek tot in de kleine uurtjes komen jullie samen tot de conclusie dat het toch echt voorbij is. Dit is iets wat heel vaak voorkomt na de vakanties. Hierdoor zien we in de periode na de vakantie bij De Nationale Adviesbalie een toename in de echtscheidingsaanvragen.

Hulp bij echtscheiding

Een echtscheiding is heel vervelend en sneu voor alle betrokkenen. Gelukkig kunnen wij bij De Nationale Adviesbalie hulp bieden en mensen in contact brengen met de een goede mediator of advocaat. Daarnaast werken wij ook samen met notarissen en hypotheekadviseurs. Bel ons op 088-6002801 (gebruikelijke belkosten) of vul ons contactformulier in. Wij helpen jou op weg. Je staat er niet alleen voor. Dit maakt ons werk zo dankbaar!