“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Scheiden ondernemer

  • Regel jouw scheiding als ondernemer goed!
  • Schakel hierbij altijd de hulp in van een specialist.
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Lees voor

Als je gaat scheiden, loop je altijd tegen zaken aan die goed geregeld moeten worden. Zaken waar je normaal gesproken niet over na hoeft te denken. En net nu je in een wirwar van emoties zit, krijg je te maken met dingen als alimentatie, de verdeling van de inboedel en een eventueel ouderschapsplan.

Ook al kun je goed met elkaar overleggen, scheiden blijft lastig. Heeft één van jullie beiden een onderneming, dan speelt er nog meer mee. Want wat gebeurt er met de onderneming? Moet een onderneming ook verdeeld worden?

Huwelijkse voorwaarden

Op het moment dat je in gemeenschap van goederen bent getrouwd en besluit een eigen bedrijf te beginnen, dan is het verstandig om naar een notaris te gaan om huwelijkse voorwaarden op te maken. Op die manier kun je je eigen bedrijf beschermen, maar bescherm je je partner ook mocht er iets misgaan met het bedrijf. Door huwelijkse voorwaarden op te stellen kun je bijvoorbeeld voorkomen dat schuldeisers van jouw onderneming aanspraak kunnen maken op het vermogen van je partner.

Een notaris kan je precies vertellen wat de mogelijkheden zijn en wat in jullie situatie het verstandigst is. Wil je in contact komen met een notaris die hierbij kan helpen, laat dan even je gegevens achter op het formulier dan bellen we je terug.

Complex

Het regelen van een scheiding waar een ondernemer bij betrokken is, is een stukje complexer dan het regelen van een normale scheiding. Op financieel en fiscaal vlak moet er veel meer geregeld worden. Daarnaast kan het ook zijn dat er een stukje arbeidsrecht om de hoek komt kijken omdat één van de partners bijvoorbeeld in dienst is bij de ander. Naast de scheiding zal er dan ook ontslag geregeld moeten worden.

Gespecialiseerde advocaat

Ga je scheiden en heeft één van jullie een eigen onderneming, dan is het verstandig om hier de juiste hulp bij in te schakelen. In ons advocatennetwerk zitten veel advocaten die gespecialiseerd zijn in scheiden voor ondernemers. Zo hebben wij altijd iemand bij jou in de buurt. Wil je weten wie jou hierbij het beste kan helpen? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij helpen je en zorgen dat alles goed geregeld wordt.

Meer informatie