Scheiden ondernemer

Wanneer je gaat scheiden loop je altijd tegen zaken aan die goed geregeld moeten worden. Zaken waar je normaal gesproken niet over na hoeft te denken. En net nu je in een wirwar van emoties zit, krijg je te maken met alimentatie, de verdeling van de inboedel en een eventueel ouderschapsplan.

Ook al kun je goed met elkaar overleggen, scheiden blijft lastig. Heeft één van jullie beiden een onderneming, dan speelt er nog meer mee. Wat gebeurt er met de onderneming? Moet een onderneming ook verdeeld worden?

Huwelijkse voorwaarden

Op het moment dat je in gemeenschap van goederen bent getrouwd en besluit een eigen bedrijf te beginnen, dan is het verstandig om naar een notaris te gaan om huwelijkse voorwaarden op te maken. Op die manier kun je je eigen bedrijf beschermen, maar bescherm je je partner ook mocht er iets misgaan met het bedrijf. Door huwelijkse voorwaarden op te stellen kun je bijvoorbeeld voorkomen dat schuldeisers van jouw onderneming aanspraak kunnen maken op het vermogen van je partner. Een notaris kan je hierbij precies vertellen wat de mogelijkheden zijn en wat in jullie situatie het verstandigst is. Wil je in contact komen met een notaris die hierbij kan helpen, laat dan even je gegevens achter op het formulier dan bellen we je terug.

 

Ondernemer en scheiden

Waar loop je als ondernemer, die gaat scheiden tegenaan. Heb je genoeg aan het advies van je accountant of zul je meer hulp in moeten schakelen? We hebben de belangrijkste zaken uiteengezet.

lees meer

(Ex-)partner van een ondernemer en scheiden

Wat komt er als (ex-)partner van een ondernemer op je af, wanneer jullie gaan scheiden. Weet je wel genoeg over de financiële situatie van de onderneming? Waar kun je terecht voor hulp? We brengen je graag in contact met de juiste mensen.

lees meer

Hulp bij echtscheiding met onderneming

Ga je scheiden en heb jij of je (ex)partner een onderneming? Zorg dan voor deskundig advies.

lees meer

Direct hulp nodig?
 

0900 4455600

(40 cent per minuut)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen je

op werkdagen binnen 30 min. terug

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Polls

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!