“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Stellen maken zich zorgen om hypotheek

04 feb, 2021 | Algemeen, Financieel
9,5
Klanten vertellen

1318 beoordelingen

De nieuwe lockdown valt sommige stellen zwaar. Het constant op elkaars lip zitten begint zijn tol te eisen. Toch is er nog altijd geen opvallende stijging te zien in het aantal mensen dat uit elkaar gaat. Dit lijkt veel te maken te hebben met geldzorgen. Uit een onderzoek blijkt dat één op de drie huiseigenaren zich zorgen maakt over de financiële gevolgen van een eventuele relatiebreuk.

Hypotheeklasten

De meeste mensen maken zich zorgen over de hypotheeklasten. Zij zijn bang deze niet meer te kunnen betalen als zij te maken krijgen met een scheiding. Een derde geeft aan dat het betalen van de hypotheek een groot probleem wordt als zij uit elkaar zouden gaan. Dit blijkt uit een onderzoek van Munt Hypotheken dat zij hielden onder duizenden huiseigenaren.

Let op:
Wil je een goed en volledig advies over jouw huidige hypotheek of nieuwe hypotheekmogelijkheden? Je kan voor een vrijblijvend gesprek terecht bij NBG. Laat jouw telefoonnummer achter, dan belt de adviseur jou voor het maken van een vrijblijvende afspraak! Tijdens het vrijblijvende adviesgesprek bekijkt de hypotheekadviseur jouw persoonlijke situatie en wensen. Vervolgens worden vrijwel alle banken en geldverstrekkers met elkaar vergeleken. Hieruit volgt een advies op maat. Ontdek gauw wat er bij jou mogelijk is!

Andere woning

Als zij de hypotheek na de scheiding niet meer kunnen betalen, dan betekent dat dat deze stellen eigenlijk geen andere optie hebben dan het zoeken naar een andere woning. Gezien de huidige woningnood is dat geen gemakkelijke opgave. Daarnaast is de kans groot dat de woonlasten daardoor alleen maar stijgen. Meer dan een kwart geeft aan de hypotheeklasten na een scheiding niet meer te kunnen opbrengen.

Mannen vs vrouwen

Mannen maken zich over het algemeen iets minder zorgen dan vrouwen. Dit heeft er alles mee te maken dat de financiële positie van veel mannen beter is dan die van de vrouw. Zo geeft 64 procent van de mannen aan dat zij de hypotheeklasten langer dan een jaar alleen kunnen ophoesten, tegenover 24 procent van de vrouwen.

financieel advies

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat huiseigenaren steeds sneller geneigd zijn om bij problemen hulp te zoeken bij een financieel adviseur of geldverstrekker. Vorig jaar gaf 45 procent van de mensen aan hun problemen zelf wel op te lossen. Dit percentage ligt nu nog maar op 28 procent.