“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Spijt over financiën na scheiding

24 mei, 2019 | Algemeen, Financieel
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

Meer dan de helft van de mensen die in de afgelopen jaren zijn gescheiden, heeft spijt van de afspraken die daarbij zijn gemaakt.

Financiën

Ruim 40 procent had achteraf de financiën anders willen regelen. Dat stelt Motivaction na een onderzoek in opdracht van verzekeraar Aegon en de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS).

Grootste zorg

In Nederland eindigt ongeveer één op de drie huwelijken in een scheiding. Mannen en vrouwen geven allebei aan dat de angst voor financiële gevolgen hun grootste zorg is op het moment dat zij te maken krijgen met een scheiding. Vier op de tien mensen schakelt echter geen hulp in. Ze weten niet goed waar ze moeten beginnen of bij wie ze terechtkunnen voor hulp. Hierdoor worden er soms ondoordachte afspraken gemaakt.

Financiële vooruitblik

Aegon lanceert een financiële vooruitblik bij scheiding. Deze moet mensen inzicht geven in hun financiële situatie na de scheiding. Voor deze dienst kreeg de verzekeraar advies van onder anderen de vFAS en het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting.