“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Indexering alimentatie 2020 2,5 procent

01 nov, 2019 | Financieel, Juridisch
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Betaal je kinder- of partneralimentatie? Dan wordt het bedrag dat je moet betalen per 1 januari 2020 verhoogd met 2,5 procent. Dit heet de indexering.

Indexering

De hoogte van deze indexering wordt ieder jaar in november door de overheid vastgesteld en bekend gemaakt. De verhoging wordt gebaseerd op de gemiddelde stijging van de lonen en het prijsniveau in Nederland. Voor 2020 is dit percentage dus vastgesteld op 2,5 procent.

Hoger

Deze 2,5 procent kun je gewoon bij het huidige alimentatiebedrag optellen. Op deze manier wordt de alimentatie ieder jaar een stukje hoger. Deze indexering is verplicht. Betaal je dit niet, dan kan de ex eventueel gaan vorderen. Ben je alimentatieontvanger, dan is het misschien slim om je ex even op de hoogte te stellen over de indexering. Hou ook even goed in de gaten of de ex inderdaad vanaf januari het nieuwe bedrag overmaakt. Wil je weten wat het nieuwe bedrag gaat worden, dan kun je dit precies zien op onze pagina Alimentatie indexering. Daarnaast kun je op onze site nog een aantal andere handige berekeningen vinden.

Vorderen

Weigert de ex de indexering toe te passen, dan kun je dit gaan vorderen. Het is immers een verplichting. Wil je meer weten over de mogelijkheden om alimentatie te vorderen? Op onze Alimentatie Incasso pagina kun je hier alles over lezen. Je kunt achterstallige indexering tot vijf jaar terug opeisen. Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan gerust even contact met ons op.