“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Spijt na een scheiding komt voor. Echter in sommige gevallen blijkt het ook na de scheiding een goede keuze. Zo kan de relatie met je ex-partner beter worden als je geen stel meer bent.

Scheiding heeft mij en partner goed gedaan

Wij spreken dagelijks mensen die twijfelen of ze wel of niet moeten gaan scheiden. Ook spreken we mensen die al gescheiden zijn. Sommige hebben spijt van het besluit, anderen wouden dat ze de keuze eerder gemaakt hadden. Veel mensen geven ook aan dat ze zichzelf weer hebben teruggevonden. Soms raak je je ware ik kwijt in een relatie. Een scheiding levert dan ook mooi dingen op zoals het herontdekken van wat je echt wil in het leven. Ook geven veel mensen aan dat het de relatie met de ex-partner heeft verbeterd. Dit laatste is veel waard. Indien er kinderen in het spel zijn is goed contact met de ex goud waard. Je bent dan wel geen partner meer van elkaar, je blijft wel gezamenlijk ouder van jullie kinderen. Doordat je niet meer op elkaars lip zit gaat het in sommige gevallen beter.

Hoe weet je dat je geen spijt krijgt?

Het is lastig om van te voren te voorspellen of je spijt krijgt. Het blijft een persoonlijke keuze. Elke relatie is anders en iedereen gaat anders met een scheiding om. Het enige advies wat wij kunnen geven is om goed over je keuze na te denken. Luister naar je gevoel en maak je keuze. In de praktijk merken wij wel dat uitstel niet leidt tot afstel. Als het echt niet meer gaat is het vaak beter om de relatie te beëindigen. Vaak stapelen de problemen zich verder op en leidt dit vaak tot een vechtscheiding. Dat laatste moet je ten alle tijde zien te voorkomen. Als je besluit te gaan scheiden is het belangrijk om goede hulp in te schakelen. Wij kunnen je helpen met de keuze tussen een mediator of advocaat. Maak vervolgens gebruik van het vrijblijvende kennismakingsgesprek. Zo weet je zeker dat je de hulpverlening krijgt die bij jouw situatie past. Vul ons contactformulier in wij informeren je over de juiste vervolgstappen.

Relatietherapie

Mocht je twijfelen of nog aan je relatie willen werken, denk dan aan relatietherapie. Dit moet je wel beide willen. Samen kan je onder begeleiding van een relatietherapeut ontdekken of jullie elkaar nog kunnen vinden in de relatie. In veel gevallen is dit wat nodig is om de relatie te redden. In enkele gevallen bevestigt het de twijfel die er al was. Hoe dan ook kan het zeer verhelderend werken om samen in therapie te gaan. Wij kunnen je in contact brengen met een ervaren relatietherapeut. Meer weten? Vraag meer informatie aan over relatietherapie.