“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ga je scheiden, dan kun je kiezen uit meerdere mogelijkheden. Je kunt besluiten om samen een mediator in te schakelen of samen één advocaat in de arm te nemen. Is goed overleg totaal niet mogelijk, dan kiezen mensen er al snel voor om een eigen advocaat in te schakelen. Een felle juridische strijd ligt dan wel op de loer. Wil je dit voorkomen? Dan is een viergesprek misschien een goede oplossing.

Wat is een viergesprek?

Bij een viergesprek gaan jullie samen met jullie eigen advocaten met zijn vieren om tafel om afspraken te maken. Het lijkt een beetje op mediation, met als verschil dat jullie allebei worden bijgestaan door een eigen advocaat. Lukt het om op deze manier tot afspraken te komen, dan worden deze opgenomen in het convenant, dat vervolgens bij de rechter wordt ingediend. Komen jullie er ook met zijn vieren niet uit, dan kun je alsnog naar de rechter stappen.

Voordelen

Als jullie allebei een eigen advocaat in de arm nemen communiceer je over het algemeen alleen nog via de advocaat en meestal schriftelijk. Dit zorgt ervoor dat alles langer duurt dan misschien nodig is. Daarnaast kunnen teksten op papier soms anders overkomen dan was bedoeld. Bij een viergesprek kijk je elkaar in de ogen en kun je heel duidelijk uitleggen wat je bedoelt. Op die manier kan je vaak sneller tot afspraken komen. Doordat jouw advocaat ook aanwezig zit kun je samen overleggen en weet je zeker dat jouw belangen niet ondergesneeuwd raken.

Advocaten

De meeste advocaten waar wij mee samenwerken hebben ervaring met dit soort viergesprekken. Wij kunnen je dan ook altijd in contact brengen met iemand bij jou in de buurt die hierbij zou kunnen helpen.