Berekeningen

Als je gaat scheiden, komt er veel op je af. Je zult een hoop vragen hebben. Op hoeveel kinderalimentatie kan ik rekenen? En wat wordt het alimentatiebedrag volgend jaar?

Om je op weg te helpen kun je gebruikmaken van de gratis rekenmodules. De rekenmodules geven alleen een indicatie. Wil je precies weten waar je aan toe bent? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.

Alimentatie berekening

Wil je weten hoeveel alimentatie je krijgt of moet betalen? Met deze rekenmodule bereken je eenvoudig de alimentatiebehoefte.

lees meer

Kinderalimentatie berekenen

De behoefte aan kinderalimentatie na je echtscheiding kun je met onderstaande berekening eenvoudig berekenen. De uitkomst geeft de gewenste bijdrage per ouder weer.

lees meer

Partneralimentatie berekenen

Via onderstaande berekening krijg je een indicatie van de gewenste partneralimentatie bij echtscheiding, oftewel de partneralimentatie behoefte. Let op: er kan pas partneralimentatie worden betaald als er minimaal voldoende draagkracht is om de kinderalimentatie te betalen.

lees meer

Indexering alimentatie berekenen

Het is wettelijk bepaald dat alimentatiebedragen jaarlijks stijgen. Gebruik deze handige rekentool om het nieuwe bedrag snel uit te rekenen.

lees meer

Herberekening alimentatie

Situaties veranderen. Ook na een scheiding kan er aan beide kanten het nodige veranderen. Een lager inkomen, een nieuwe partner, een andere omgangsregeling. In principe is iedere verandering die ook invloed heeft op de draagkracht een goede reden om de alimentatie eens opnieuw te bekijken. Misschien is er een verlaging of juist een verhoging mogelijk. […]

lees meer

Uitkoopsom berekenen

Maak gebruik van de gratis rekenmodule om een indicatie te krijgen van de uitkoopsom die je aan je ex moet betalen als je in het huis wilt blijven wonen.

lees meer

Maximale hypotheek met NHG na scheiden

Maak gebruik van de gratis rekenmodule om een indicatie te krijgen van de uitkoopsom die je aan je ex moet betalen als je in het huis wilt blijven wonen.

lees meer

Direct hulp nodig?
 

0900 4455600

(40 cent per minuut)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen je

op werkdagen binnen 30 min. terug

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Polls

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!