Uit elkaar gaan heeft niet alleen veel emotionele gevolgen, maar ook financiële consequenties. Door de scheiding moet je van alles regelen, terwijl je hoofd vol zit met emoties. Om je op weg te helpen hebben we een stappenplan opgesteld, zodat je niets vergeet en zaken puntsgewijs kunt afhandelen.
Lees meerAls je gaat scheiden, komt er veel op je af. Je zult een hoop vragen hebben. Op hoeveel kinderalimentatie kan ik rekenen? En wat wordt het alimentatiebedrag volgend jaar?
Om je op weg te helpen kun je gebruikmaken van de gratis rekenmodules. De rekenmodules geven alleen een indicatie. Wil je precies weten waar je aan toe bent? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Wij zijn tevens op werkdagen telefonisch te bereiken tussen 9.00-17.15 op 088-6002801 (gebruikelijke belkosten).
Meer informatie
Bij een scheiding moeten ook de schulden en leningen verdeeld worden. Wie is aansprakelijk voor welke schulden of leningen? Wat zijn de verschillen bij gemeenschap van goederen en huwelijkse voorwaarden?
Lees meerScheiden en de bezittingen verdelen is een hele klus. Heeft een van jullie een eigen bedrijf, dan zitten er nog wat meer haken en ogen aan.
Lees meerHoe zit het met alimentatie? Als je gaat scheiden hoef je je niet meer aan de wettelijke regels van het huwelijk te houden. Er is echter één uitzondering: de onderhoudsverplichting of alimentatieplicht.
Lees meerDenk je aan de boedelverdeling, dan denk je eigenlijk meteen aan je huis. Logisch, want dat is financieel gezien je meest kostbare bezit. Toch zijn er een hoop andere bezittingen die je ook kunt verdelen. We hebben er alvast een paar voor je op een rijtje gezet.
Lees meerMet de inboedel wordt bedoeld: alles wat in de woning, schuur, garage en tuin staat, ligt of hangt. Een boedelverdeling is niet gemakkelijk.
Lees meerWanneer je gaat scheiden, zullen jullie het vermogen moeten verdelen. Laat een vermogensverdeling altijd goed nakijken door deskundigen.
Lees meerBij de verdeling van je eigendommen denk je al snel aan je huis of je televisie. Maar er valt meer te verdelen. Je hebt er misschien nooit aan gedacht, maar verzekeringen kunnen ook een waarde hebben.
Lees meerScheiden is nooit leuk en ook zeker niet makkelijk. Een echtscheiding hoeft echter ook niet op vechten uit te draaien. Je verkleint de kans op langslepende ruzies als je kiest voor echtscheidingsbemiddeling of mediation. Vooral als er kinderen bij de scheiding betrokken zijn, kan echtscheidingsbemiddeling een goede keuze zijn.
Lees meerLaat bij echtscheiding de bezittingen taxeren door een erkend taxateur. Dit is belangrijk voor een eerlijke verdeling van de inboedel.
Lees meerProbeer een vechtscheiding te voorkomen. Het veroorzaakt veel leed en kost onnodig geld. Ben je in een vechtscheiding verwikkeld? Schakel altijd hulp in!
Lees meerDe flitsscheiding was een snelle manier om te scheiden. Als je destijds uit elkaar bent gegaan door middel van een flitsscheiding, kun je nu tegen problemen aanlopen.
Lees meerElk jaar worden de alimentatiebedragen aangepast omdat de prijzen en lonen jaarlijks stijgen door inflatie. Op de automatische aanpassing van de alimentatiebedragen bestaat wel een aantal uitzonderingen.
Lees meerDe eerste stappen zetten bij een scheiding is altijd moeilijk. Het is nogal wat om verder te gaan zonder je partner. Iedereen heeft daar veel moeite mee. Je gaat een onzekere tijd tegemoet en weet niet goed wat je kunt verwachten. Helaas leert de ervaring, dat wachten...
Lees meerDe collaborative divorce is nog vrij nieuw. Het wordt ook wel een overlegscheiding genoemd. De overlegscheiding zit eigenlijk een beetje tussen mediation en scheiden via een advocaat in. Het is de bedoeling om samen uit elkaar te gaan in goed overleg, maar dit terwijl...
Lees meerDirect juridische hulp bij vragen over co-ouderschap Zijn er problemen rond het co-ouderschap en heb je juridische hulp nodig om veranderingen door te voeren? Vul jouw gegevens in en wij nemen vrijblijvend contact met je op. We luisteren met aandacht naar jouw verhaal...
Lees meerTijden veranderen. Sommige regels over trouwen en uit elkaar gaan zijn eigenlijk niet meer van deze tijd. Vandaar dat de partijen D’66, VVD en de PvdA de regels omtrent trouwen en scheiden wilden moderniseren. Huwelijk in 1838 Het standaard trouwen in...
Lees meerHet inschakelen van de scheidingsbemiddelaar houdt jn: één aanspreekpunt voor de praktische afhandeling van je scheiding. De scheidingbemiddelaar helpt jullie om de echtscheiding af te handelen zonder onnodige ruzies.
Lees meerNa een scheiding kan er aan beide kanten heel wat veranderen. Inkomens wijzigen, er komen nieuwe partners, de omgangsregeling wordt aangepast. Al deze wijzigingen kunnen ook invloed hebben op de hoogte van de alimentatie. Misschien is er een verlaging of juist een...
Lees meerIn deze brief krijg je bericht van de rechter wanneer de zitting plaatsvind en welke stukken ingediend moeten zijn, uiterlijk 10 dagen voor aanvang van de zitting.
Lees meerOnline mediation is vooral geschikt als een van de partijen in het buitenland woont of wanneer de rechtstreeks contact te confronterend is.
Lees meerHoe zit het met polissen, zoals lijfrente, kapitaalverzekering, testament en verzekeringen na je scheiding? Welke pensioenrechten heb je en welke polissen?
Lees meerBekijk het overzicht van al onze advocaten kantoren. Wij werken samen met kantoren door heel Nederland.
Lees meerKrijg je als alleenstaand ouder een nieuwe relatie en ga je samenwonen of trouwen? Dan ontstaat er een nieuw samengesteld gezin. Deze nieuwe situatie brengt veel veranderingen met zich mee. Heb je hier vragen over of heb je hulp nodig om alles goed te regelen? Vul...
Lees meerGaan jullie scheiden? Laat jullie bezittingen taxeren door een erkend taxateur! Vul voor informatie of een taxatie aanvraag het contactformulier in.
Lees meerAls je partner van je wilt scheiden, is het verstandig om hulp te zoeken. Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met een professionele echtscheidingsdeskundige. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op en helpen je de juiste stappen te nemen...
Lees meerAls je in goed overleg uit elkaar wilt gaan, kunnen wij je daarbij helpen. Vul onderstaand formulier in en kom in en wij nemen zo snel mogelijk telefonisch contact met je op om je persoonlijke situatie door te nemen. Daarnaast geven we je antwoord op je eerste vragen....
Lees meerAls jullie uit elkaar gaan moet er veel geregeld worden. Een van de moeilijkste punten is het maken van afspraken over de alimentatie. Hierover ontstaan de meeste ruzies. Dit omdat jullie allebei tegenstrijdige belangen hebben. De ontvanger vindt het bedrag altijd te...
Lees meerWil je scheiden of heb je te horen gekregen dat jouw partner er een punt achter wil zetten? Dan is het verstandig om hulp te zoeken. Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met een professionele echtscheidingsdeskundige. Wij nemen dan zo snel mogelijk...
Lees meerSituaties veranderen. Ook na een scheiding kan er aan beide kanten het nodige veranderen. Een lager inkomen, een nieuwe partner, een andere omgangsregeling. In principe is iedere verandering die ook invloed heeft op de draagkracht een goede reden om de alimentatie...
Lees meerDe behoefte aan kinderalimentatie na je echtscheiding kun je met onderstaande berekening eenvoudig berekenen. De uitkomst geeft de gewenste bijdrage per ouder weer.
Lees meerMaak gebruik van de gratis rekenmodule om een indicatie te krijgen van de uitkoopsom die je aan je ex moet betalen als je in het huis wilt blijven wonen.
Lees meerMaak gebruik van de gratis rekenmodule om een indicatie te krijgen van de uitkoopsom die je aan je ex moet betalen als je in het huis wilt blijven wonen.
Lees meerHet is wettelijk bepaald dat alimentatiebedragen jaarlijks stijgen. Gebruik deze handige rekentool om het nieuwe bedrag snel uit te rekenen.
Lees meerVia onderstaande berekening krijg je een indicatie van de gewenste partneralimentatie bij echtscheiding, oftewel de partneralimentatie behoefte. Let op: er kan pas partneralimentatie worden betaald als er minimaal voldoende draagkracht is om de kinderalimentatie te betalen.
Lees meerWil je weten hoeveel alimentatie je krijgt of moet betalen? Met deze rekenmodule bereken je eenvoudig de alimentatiebehoefte.
Lees meer