“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Goed uit elkaar gaan

  • Kijk altijd of het mogelijk is om in goed overleg uit elkaar te gaan.
  • Een mediator of echtscheidingsbemiddelaar kan hierbij helpen.
  • Heb jij vragen over je scheiding? Wij helpen je graag!
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Lees voor

Scheiden is nooit leuk en ook zeker niet makkelijk. Er komen vaak veel emoties bij kijken zoals boosheid, verdriet en onbegrip. Maar je echtscheiding hoeft geen vechtscheiding te worden. Probeer dit zoveel mogelijk te vermijden! Een vechtscheiding heeft grote nadelige gevolgen voor alle partijen. Met name voor de kinderen maakt dit de scheiding erg complex en moeilijk. Het is voor jullie allemaal belangrijk om zo goed mogelijk door scheiding te komen. Dit maakte de situatie makkelijker en prettiger voor alle partijen. Probeer daarom altijd in eerste instantie in goed overleg uit elkaar te gaan.

Door voor echtscheidingsbemiddeling of mediation te kiezen kun je vervelende ruzies vaak voorkomen. Een bemiddelaar of mediator probeert samen met jou en je partner tot een snelle en goede echtscheiding te komen. Jullie maken in goed overleg de nodige afspraken en staan naast elkaar in plaats van tegenover elkaar. Dit is vooral belangrijk als jullie kinderen hebben, want dan zul je in de toekomst nog veel met elkaar te maken krijgen. Zo kun je de verstandhouding zo goed mogelijk houden en maken jullie afspraken waar jullie allebei achter staan.

Let op:
Wil jij weten welke specialist jullie scheiding het beste kan regelen? Onze juridische adviseurs geven je vrijblijvend advies. Bel ons op werkdagen op 088-6002801 (gebruikelijke belkosten). Wij luisteren naar je verhaal en beantwoorden je vragen.

Stappenplan

Bij een scheiding komt veel op je af. Naast de emoties moet er veel geregeld worden. Wanneer je door de bomen het bos niet meer ziet is alles gauw teveel. Hierdoor raak je ook eerder gefrustreerd. Het is daarom verstandig om een duidelijk stappenplan te maken. Zo weet je wat er geregeld moet worden en wat je kunt verwachten. Maak voor jezelf een lijstje met alles wat er geregeld moet worden. Dat geeft misschien een beetje rust in je hoofd. Daarnaast helpt het om een mediator of (gezamenlijke) advocaat in te schakelen. Deze neemt je bij de hand en zorgt ervoor dat alles wat geregeld moet worden ook geregeld wordt. Dit kan een behoorlijke last van je schouders nemen.

Download onze gratis whitepaper: 11 grootste valkuilen bij echtscheiding!

Of bel ons voor vragen op 088-6002801
gebruikelijke belkosten

Scheiden in goed overleg

Het is wellicht een beetje een open deur. Maar het helpt hoe dan ook om altijd goed te blijven communiceren. Dit voorkomt een hoop problemen. Een mediator helpt hierbij. Vaak willen jullie allebei best met elkaar overleggen, maar zijn er toch een hoop emoties die dit kunnen verstoren. Een mediator leidt jullie gesprekken in goede banen en zorgt ervoor dat deze emoties niet de overhand krijgen.

Kunnen jullie wel heel goed met elkaar overleggen, dan kun je flink wat kosten besparen. Als jullie samen alle nodige afspraken maken en deze op papier zetten, hoeven deze alleen nog bekrachtigd te worden. Hier heb je een advocaat voor nodig. Deze zal jullie afspraken nog even checken, in de juiste vorm gieten en dan indienen. Dit scheelt je een hoop tijd en geld.

Is er een onderneming in het spel? Dan is het sowieso verstandig om een specialist in te schakelen die jullie hiermee helpt. Scheidingen waarbij een ondernemer betrokken is, zijn een stuk complexer en hebben vooral fiscaal en financieel de nodige haken en ogen. Het is belangrijk om hierbij iemand in te schakelen die hier ervaring mee heeft en goed weet hoe alles in elkaar steekt.

Heb jij hulp nodig?

Wil je weten wat in jullie situatie het meest verstandige is? Wij adviseren jullie graag. Neem gerust even contact met ons op. We bespreken jouw situatie en kijken wat we voor je kunnen doen.

Meer informatie