Goed uit elkaar gaan

Scheiden is nooit leuk en ook zeker niet makkelijk. Maar je echtscheiding hoeft ook geen vechtscheiding te worden. Je verkleint de kans op langslepende ruzies als je kiest voor echtscheidingsbemiddeling. Dit heet ook wel mediation. Een bemiddelaar of mediator probeert samen met jou en je partner tot een snelle en goede echtscheiding te komen. Jullie staan naast elkaar en niet, zoals bij een advocaat, tegenover elkaar. Dit is vooral belangrijk als jullie kinderen hebben, want dan zul je in de toekomst nog veel met elkaar te maken krijgen.

Advies nodig wat voor een specialist jullie scheiding het beste kan afwikkelen? Onze juridische adviseurs adviseren jou vrijblijvend. Bel ons op werkdagen op 0900 4455600 (40 cent per minuut) voor gratis advies!
TIP:

Scheiden in stappen

Uit elkaar gaan heeft niet alleen veel emotionele gevolgen, maar ook financiële consequenties. Door de scheiding moet je van alles regelen, terwijl je hoofd vol zit met emoties. Om je op weg te helpen hebben we een stappenplan opgesteld, zodat je niets vergeet en zaken puntsgewijs kunt afhandelen.

lees meer

Advocaat bij echtscheiding

Bij een echtscheiding is het verplicht om een advocaat in te schakelen. Jullie moeten je wel afvragen of jullie kiezen voor een gezamenlijke advocaat of dat je allebei kiest voor een eigen advocaat.

lees meer

Mediation bij scheiden

Als je bij een scheiding tegenover elkaar in de rechtszaal staat, zal één van jullie winnen en de ander verliezen. De kracht van mediation is dat er geen verliezers zijn. Bij mediation probeer je alle zaken die bij een scheiding komen kijken samen te regelen met behulp van een onafhankelijke bemiddelaar: de mediator.

lees meer

Online mediation

Online mediation is vooral geschikt als een van de partijen in het buitenland woont of wanneer de rechtstreeks contact te confronterend is.

lees meer

Echtscheidingsbemiddeling

Een echtscheidingsbemiddelaar is geen therapeut, maar een jurist die verstand heeft van communicatie. De bemiddelaar helpt jullie om samen goede afspraken te maken, waar jullie beiden achter staan.

lees meer

Relatietherapie en coaching

Bent u van plan om te gaan scheiden, maar heeft u nog teveel twijfels? Denk dan eens aan relatietherapie. Lees alles over relatietherapie.

lees meer

Vechtscheiding

Probeer een vechtscheiding te voorkomen. Het veroorzaakt veel leed en kost onnodig geld. Ben je in een vechtscheiding verwikkeld? Schakel altijd hulp in!

lees meer

Hulp bij echtscheiding

Door het formulier in te vullen kun je in contact komen met een professionele echtscheidingsdeskundige. Je kunt het formulier ook gebruiken als je een juridische vraag hebt of vrijblijvend advies wilt over je situatie.

lees meer

Relatietherapie en coaching

Bent u van plan om te gaan scheiden, maar heeft u nog teveel twijfels? Denk dan eens aan relatietherapie. Lees alles over relatietherapie.

lees meer

Direct hulp nodig?
 

0900 4455600

(40 cent per minuut)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen je

op werkdagen binnen 30 min. terug

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Polls

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!