“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Alimentatie

  • Na een scheiding blijft er nog een onderhoudsplicht bestaan.
  • Dit betekent dat het kan zijn dat je partner- of kinderalimentatie moet betalen.
  • Hulp nodig bij het berekenen van de alimentatie? Wij helpen je graag!
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

Lees voor

Als je gaat scheiden hoef je je niet meer aan de wettelijke regels van het huwelijk te houden. Er is echter één uitzondering: de onderhoudsverplichting. Ook al ben je gescheiden, je blijft tijdelijk verplicht om financieel voor elkaar te zorgen. Dat noem je een alimentatieplicht. Als jij niet genoeg inkomsten hebt, dan kan het zo zijn dat jouw ex-partner partneralimentatie aan jou moet betalen. Er is ook een alimentatie voor kinderen: kinderalimentatie.

Let op:
Op zoek naar een betaalbare officiële berekening van de kinder- en partneralimentatie. Neem vrijblijvend contact op met onze juridische medewerkers voor meer informatie.

Over alimentatie valt heel veel te vertellen. Het is een onderwerp dat de gemoederen flink bezig kan houden. Ben jij op zoek naar alle belangrijke informatie over de alimentatie? Neem dan eens een kijkje op onze website www.Alimentatiewijzer.nl.

Beladen onderwerp

Gaat het over geld, dan lopen de spanningen vaak al gauw op. Alimentatie is dan ook een beladen onderwerp. Hier willen nogal eens conflicten over ontstaan. De één vindt het bedrag altijd te hoog, de ander te laag. Soms betaalt de ex niet, of één van de twee vindt dat de alimentatie niet op de juiste manier wordt besteed. Gelukkig is er vaak wel een oplossing te vinden. Zo kun je een onafhankelijke alimentatieberekening laten maken om te bepalen welk bedrag moet worden betaald. Zo weet je zeker dat er een eerlijke afspraak wordt gemaakt en is er eigenlijk geen discussie meer mogelijk. Verandert er iets in jouw situatie, dan kan het zijn dat de alimentatie niet meer klopt. Het kan zelfs gebeuren dat je het niet meer kunt betalen, waar je vervolgens weer ruzie over kan krijgen. Een herberekening van de alimentatie is dan zeker een goed idee!

 

Partner- en kinderalimentatie

Hebben jullie kinderen en verschillen jullie inkomens van elkaar? Dan zal er altijd kinderalimentatie betaald moeten worden. Hoe hoog dit bedrag is, is afhankelijk van veel factoren. Ten eerste van jullie inkomens en vaste lasten, maar ook van de hoogte van het kindgebonden budget en de omgangsregeling die jullie afspreken. Hoe meer omgang er is, hoe lager het alimentatiebedrag zal zijn. Kinderalimentatie gaat altijd voor partneralimentatie. Hebben jullie kinderen, dan wordt dus eerst bekeken wat er aan kinderalimentatie betaald moet worden. Daarna wordt bekeken of er ook nog ruimte is voor partneralimentatie.

Let op:
Heb je kinderen en gaan jullie uit elkaar? Dan heb je als niet verzorgende ouder altijd de verplichting om kinderalimentatie te betalen. Hierbij maakt het niet uit of jullie getrouwd of samenwonend zijn geweest. Heb jij een kind van je ex waar je voor zorgt, dan heb je dus altijd recht op kinderalimentatie!

Alimentatie berekeningen

Wil je vast een indicatie krijgen van de hoogte van de alimentatie? Wij bieden verschillende gratis rekenmodules aan op onze site. Bereken gratis de hoogte van de partneralimentatie behoefte en de kinderalimentatie. Daarnaast kan je met de indexering berekening makkelijk na gaan wat de hoogte van de alimentatie wordt na de wettelijke indexatie.

Hulp

Kom je er niet uit? Of heb je meer hulp nodig? Bel ons gerust op werkdagen tussen 9.00 en 17.15 op 088-6002801 (gebruikelijke belkosten). Wij helpen je graag verder. Wij maken ook officiële berekeningen van de kinder- en partneralimentatie. Wij vertellen je hier graag meer over.

Meer informatie