“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Welke bezittingen moeten verdeeld worden?

  • Ga je scheiden? Dan moeten al jullie bezittingen worden verdeeld.
  • Schakel hier de juiste hulp bij in. Wij helpen je daar graag bij!
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

Lees voor

Tijdens jullie huwelijk zullen jullie samen het nodige hebben opgebouwd. Misschien hebben jullie samen het nodige gespaard en vaak hebben jullie samen ook heel wat spullen gekocht. Als jullie uit elkaar gaan, dan zullen al deze bezittingen moeten worden verdeeld. Wat valt er nu allemaal onder de term bezittingen? Wat gebeurt er met jullie eigen woning? Of wat moet je regelen als jullie een huurhuis hebben. Waar moet je aan denken bij een boedelverdeling?

Welke bezittingen moeten verdeeld worden?

Welke bezittingen verdeeld moeten worden bij een echtscheiding hangt af van jullie persoonlijke situatie. Zijn jullie in gemeenschap van goederen getrouwd? Dan is alles van jullie samen. Alle bezittingen worden eerlijk verdeeld. Hebben jullie huwelijkse voorwaarden opgesteld? Dan is de verdeling eigenlijk al vastgelegd toen jullie gingen trouwen. Hoe al jullie bezittingen verdeeld moeten worden staat in de huwelijkse voorwaarden. Hier moeten jullie je aan houden. Sinds 2018 trouw je automatisch in beperkte gemeenschap van goederen. Hierbij blijven de bezittingen die je voor het huwelijk had van jou. Alles wat jullie tijdens het huwelijk hebben opgebouwd moet worden verdeeld, behalve erfenissen en schenkingen. Naast spullen moet je bij de verdeling ook denken aan vermogen en verzekeringen.

Hulp van onze specialisten

Wij snappen dat je soms door de bomen het bos niet ziet. Bij een scheiding moet zoveel geregeld worden. Je kan ons vrijblijvend bellen en dan nemen we jouw persoonlijke situatie met je door. Wij helpen je stapsgewijs door alle zaken die je moet regelen. Indien je dit wil brengen we je in contact met de specialisten die jou op dat moment het beste verder kunnen helpen. Ook zij bieden in eerste instantie een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Zo kan je aftasten of het goed voelt. Wij helpen jou onder andere bij:

Echtscheidingsdeskundige

Bij een scheiding komt er veel op je af. En dat kan wat overweldigend zijn. Er moet veel geregeld worden en alle afspraken die jullie maken moeten goed op papier worden gezet. Het is soms lastig om het overzicht te houden. Een echtscheidingsdeskundige kan je hierbij helpen. Deze specialist weet precies wat er allemaal geregeld moet worden, wat de mogelijkheden zijn en hoe alles op papier moet komen. Door een echtscheidingsdeskundige in de arm te nemen krijg je wat meer rust in je hoofd. De specialist neemt je bij de hand en loodst je de scheiding door.

Waar vind ik goede hulp?

Maar waar vind je nou een goede specialist die jou kan bijstaan? Wie jij het beste in kunt schakelen hangt ook af van jouw situatie. Soms is het beter om een mediator in te schakelen, terwijl in andere gevallen een advocaat beter op zijn plaats is. Dit kan soms best een lastige keuze zijn. Wij helpen je hier graag bij. Neem gerust contact met ons op. Wij informeren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden en beantwoorden meteen al jouw vragen.

Meer informatie