Je hebt een eigen huis en je ligt in scheiding. Alles zal bij een echtscheiding verdeeld moeten worden, dus ook je koophuis. Hoe pak je het aan? Blijf jij er wonen, laat je je uitkopen of ga je het eigen huis verkopen?
Lees meerTijdens jullie huwelijk zullen jullie samen het nodige hebben opgebouwd. Misschien hebben jullie samen het nodige gespaard en vaak hebben jullie samen ook heel wat spullen gekocht. Als jullie uit elkaar gaan, dan zullen al deze bezittingen moeten worden verdeeld. Wat valt er nu allemaal onder de term bezittingen? Wat gebeurt er met jullie eigen woning? Of wat moet je regelen als jullie een huurhuis hebben. Waar moet je aan denken bij een boedelverdeling?
Welke bezittingen moeten verdeeld worden?
Welke bezittingen verdeeld moeten worden bij een echtscheiding hangt af van jullie persoonlijke situatie. Zijn jullie in gemeenschap van goederen getrouwd? Dan is alles van jullie samen. Alle bezittingen worden eerlijk verdeeld. Hebben jullie huwelijkse voorwaarden opgesteld? Dan is de verdeling eigenlijk al vastgelegd toen jullie gingen trouwen. Hoe al jullie bezittingen verdeeld moeten worden staat in de huwelijkse voorwaarden. Hier moeten jullie je aan houden. Sinds 2018 trouw je automatisch in beperkte gemeenschap van goederen. Hierbij blijven de bezittingen die je voor het huwelijk had van jou. Alles wat jullie tijdens het huwelijk hebben opgebouwd moet worden verdeeld, behalve erfenissen en schenkingen. Naast spullen moet je bij de verdeling ook denken aan vermogen en verzekeringen.
Hulp van onze specialisten
Wij snappen dat je soms door de bomen het bos niet ziet. Bij een scheiding moet zoveel geregeld worden. Je kan ons vrijblijvend bellen en dan nemen we jouw persoonlijke situatie met je door. Wij helpen je stapsgewijs door alle zaken die je moet regelen. Indien je dit wil brengen we je in contact met de specialisten die jou op dat moment het beste verder kunnen helpen. Ook zij bieden in eerste instantie een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Zo kan je aftasten of het goed voelt. Wij helpen jou onder andere bij:
- Gratis juridisch advies omtrent de scheiding. Indien de hulp van een advocaat of mediator nodig is regelen we dit.
- De financiële experts van NBG brengen in kaart wat er mogelijk is met betrekking tot de woning.
- Onze notarissen staan voor je klaar indien er notarieel zaken moeten worden vastgelegd.
- Onze makelaars helpen je bij de verkoop of aankoop van de woning.
- Heb je psychologische ondersteuning nodig? Wij werken samen met therapeuten die je kunnen helpen. Zij geven naast relatietherapie ook individuele therapie.
Echtscheidingsdeskundige
Bij een scheiding komt er veel op je af. En dat kan wat overweldigend zijn. Er moet veel geregeld worden en alle afspraken die jullie maken moeten goed op papier worden gezet. Het is soms lastig om het overzicht te houden. Een echtscheidingsdeskundige kan je hierbij helpen. Deze specialist weet precies wat er allemaal geregeld moet worden, wat de mogelijkheden zijn en hoe alles op papier moet komen. Door een echtscheidingsdeskundige in de arm te nemen krijg je wat meer rust in je hoofd. De specialist neemt je bij de hand en loodst je de scheiding door.
Waar vind ik goede hulp?
Maar waar vind je nou een goede specialist die jou kan bijstaan? Wie jij het beste in kunt schakelen hangt ook af van jouw situatie. Soms is het beter om een mediator in te schakelen, terwijl in andere gevallen een advocaat beter op zijn plaats is. Dit kan soms best een lastige keuze zijn. Wij helpen je hier graag bij. Neem gerust contact met ons op. Wij informeren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden en beantwoorden meteen al jouw vragen.
ma t/m vr 9.00 - 17.15
gebruikelijke belkosten
Wij bellen op werkdagen binnen 60 min. terug
Meer informatie


In veel gezinnen wonen ook één of meerdere huisdieren. Gaan jullie uit elkaar, dan heeft dit ook gevolgen voor jullie huisdier(en). Wie blijft voor jullie hond, kat of konijn zorgen? Moet er een omgangsregeling komen? Ook een dier krijgt te maken met de gevolgen van...
Lees meer
Laat bij echtscheiding de bezittingen taxeren door een erkend taxateur. Dit is belangrijk voor een eerlijke verdeling van de inboedel.
Lees meer
Wanneer je gaat scheiden, zullen jullie het vermogen moeten verdelen. Laat een vermogensverdeling altijd goed nakijken door deskundigen.
Lees meer
Scheiden en de bezittingen verdelen is een hele klus. Heeft een van jullie een eigen bedrijf, dan zitten er nog wat meer haken en ogen aan.
Lees meer
Bij een scheiding moeten ook de schulden en leningen verdeeld worden. Wie is aansprakelijk voor welke schulden of leningen? Wat zijn de verschillen bij gemeenschap van goederen en huwelijkse voorwaarden?
Lees meer
Met de inboedel wordt bedoeld: alles wat in de woning, schuur, garage en tuin staat, ligt of hangt. Een boedelverdeling is niet gemakkelijk.
Lees meer
Bij de verdeling van je eigendommen denk je al snel aan je huis of je televisie. Maar er valt meer te verdelen. Je hebt er misschien nooit aan gedacht, maar verzekeringen kunnen ook een waarde hebben.
Lees meer