Welke bezittingen moeten verdeeld worden?

Jullie gaan uit elkaar, dus alle bezittingen zullen verdeeld moeten worden. Wat valt er nu allemaal onder de term bezittingen? Wat gebeurt er met de echtelijke woning? Waar moet je aan denken bij een boedelverdeling? Er komt veel op je af. Zorg dat je overzicht houdt en laat je bijstaan door een echtscheidingsdeskundige.

Eigen huis

Je hebt een eigen huis en je ligt in scheiding. Alles zal bij een echtscheiding verdeeld moeten worden, dus ook je koophuis. Hoe pak je het aan? Blijf jij er wonen, laat je je uitkopen of ga je het eigen huis verkopen?

lees meer

Huurhuis

In principe moet je met elkaar overleggen wie van jullie na de scheiding in het huurhuis mag blijven wonen. Als je daar samen niet uitkomt, bepaalt de rechter wie mag blijven.

lees meer

Boedelverdeling

Met de inboedel wordt bedoeld: alles wat in de woning, schuur, garage en tuin staat, ligt of hangt. Een boedelverdeling is niet gemakkelijk.

lees meer

Taxatie en verdeling van de bezittingen

Laat bij echtscheiding de bezittingen taxeren door een erkend taxateur. Dit is belangrijk voor een eerlijke verdeling van de inboedel.

lees meer

Schulden en leningen

Bij een scheiding moeten ook de schulden en leningen verdeeld worden. Wie is aansprakelijk voor welke schulden of leningen? Wat zijn de verschillen bij gemeenschap van goederen en huwelijkse voorwaarden?

lees meer

Eigen bedrijf

Scheiden en de bezittingen verdelen is een hele klus. Heeft een van jullie een eigen bedrijf, dan zitten er nog wat meer haken en ogen aan.

lees meer

Vermogensverdeling

Wanneer je gaat scheiden, zullen jullie het vermogen moeten verdelen. Laat een vermogensverdeling altijd goed nakijken door deskundigen.

lees meer

Verzekeringen

Bij de verdeling van je eigendommen denk je al snel aan je huis of je televisie. Maar er valt meer te verdelen. Je hebt er misschien nooit aan gedacht, maar verzekeringen kunnen ook een waarde hebben.

lees meer

Direct hulp nodig?
 

0900 4455600

(40 cent per minuut)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen je

op werkdagen binnen 30 min. terug

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Polls

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!