In goed overleg uit elkaar

De eerste stappen zetten bij een scheiding is altijd moeilijk. Het is nogal wat om verder te gaan zonder je partner. Iedereen heeft daar veel moeite mee.

Helaas leert de ervaring, dat wachten met scheiden de situatie alleen maar verergert. Als je ‘on speaking terms’ bent, kan dit met de tijd veranderen in frustratie, woede en onwil. Wacht daarom niet te lang, want daardoor wordt het onmogelijk om in goede harmonie uit elkaar te gaan.

Vanaf 1 januari 2012 is de Wet aanpassing gemeenschap van goederen van kracht, lees de belangrijkste wijzigingen!
LET OP:

Voordelen in goed overleg uit elkaar

In goed overleg uit elkaar gaan heeft als voordeel dat dit goedkoper is dan wanneer je allebei een eigen advocaat in de arm neemt. Een eigen advocaat heeft altijd het doel om het beste resultaat te bereiken voor zijn of haar cliënt, met ruzie en strijd als gevolg. Hoe meer jullie het volstrekt oneens zijn, des te duurder de scheiding wordt.

Veel verzekeringen vergoeden de kosten voor mediation. De vergoeding kan oplopen tot €3000,–. Neem contact op voor meer informatie.
TIP:

In goed overleg uit elkaar gaan kent vele voordelen. Het is de beste manier van scheiden voor jullie kinderen. Door in goed overleg afspraken te maken waar jullie het over eens zijn bouw je een fundament voor de toekomst en regel je de beste situatie voor je kinderen. In de toekomst op goede voet met elkaar staan is niet alleen prettig voor het gezin, maar ook voor familie en vrienden.

Wanneer jullie niet in goed overleg uit elkaar gaan, zal er veel meer spanning en ruzie zijn binnen het gezin. Jullie kind kan het gevoel krijgen te moeten kiezen tussen jullie. Het komt helaas geregeld voor dat hierdoor het contact met de kinderen verslechtert of zelfs verdwijnt. Door in harmonie te scheiden, behoudt je een goed contact met elkaar en met je kinderen.

Je kunt in goed overleg scheiden door middel van een mediator of een gezamenlijke advocaat. Alles in overleg, zo eerlijk mogelijk, zonder winnaar en zonder verliezer. De specialist gaat jullie begeleiden bij het maken van afspraken over de kinderen, wie waar gaat wonen, hoe het geld en de goederen verdeeld worden, kinderalimentatie, eventuele partneralimentatie, pensioen, etc.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Als je onze hulp inschakelt, nemen wij eerst telefonisch contact met je op om jouw persoonlijke situatie door te nemen. Aan de hand van die situatie en jouw wensen, geven wij een advies en geven we antwoord op je vragen. Als je dat wenst, kunnen we je vrijblijvend in contact brengen met een specialist bij jou in de buurt. Iemand met verstand van zaken, maar ook iemand die bij jullie past.

Mochten jullie besluiten verder te gaan met deze specialist, dan wordt samen met jullie de scheiding in gang gezet. Zodanig dat jullie zoveel mogelijk in harmonie uit elkaar kunnen gaan en jullie, als alles achter de rug is, beiden aan een nieuwe toekomst kunnen beginnen.

Wil je dat we je verder helpen? Vul dan het formulier in,   of vraag ons je terug te bellen.
Terugbellen doen we binnen 30 minuten, of wanneer het jou het beste uitkomt.
LET OP:

Direct hulp nodig?
 

088-6002801

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen je

op werkdagen binnen 30 min. terug

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Polls

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!