“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

In goed overleg uit elkaar

  • In goed overleg uit elkaar gaan scheelt tijd, geld en frustraties!
  • Laat je hierin altijd bijstaan door een mediator of advocaat.
  • Heb je vragen of wil je een specialist inschakelen? Wij helpen je verder!
9,5
Klanten vertellen

1364 beoordelingen

Lees voor

De eerste stappen zetten bij een scheiding is altijd moeilijk. Het is nogal wat om verder te gaan zonder je partner. Iedereen heeft daar veel moeite mee. Je gaat een onzekere tijd tegemoet en weet niet goed wat je kunt verwachten.

Helaas leert de ervaring, dat wachten met scheiden de situatie vaak alleen maar verergert. Als je ‘on speaking terms’ bent, kan dit met de tijd veranderen in frustratie, woede en onwil. Wacht daarom niet te lang, want daardoor wordt het onmogelijk om in goede harmonie uit elkaar te gaan.

Let op:
Heb je vragen over de scheiding? Onze medewerkers zitten voor je klaar. Zij luisteren naar je verhaal en geven je persoonlijk advies waar je weer mee verder kunt!

Voordelen in goed overleg uit elkaar

In goed overleg uit elkaar gaan heeft als voordeel dat dit goedkoper is dan wanneer jullie allebei een eigen advocaat in de arm nemen. Een eigen advocaat heeft altijd het doel om het beste resultaat te bereiken voor zijn of haar cliënt, met ruzie en strijd als gevolg. Hoe meer jullie het volstrekt oneens zijn, des te duurder de scheiding wordt.

Tip:
Veel verzekeringen vergoeden de kosten voor mediation. De vergoeding kan oplopen tot €3000,–. Neem contact op voor meer informatie.

In goed overleg uit elkaar gaan heeft veel voordelen. Het is de beste manier van scheiden voor jullie kinderen. Door in goed overleg afspraken te maken waar jullie het over eens zijn, bouw je een fundament voor de toekomst en regel je de beste situatie voor je kinderen. In de toekomst op goede voet met elkaar staan is niet alleen prettig voor het gezin, maar ook voor familie en vrienden.

Lukt het niet om in goed overleg uit elkaar te gaan, dan zal er veel meer spanning en ruzie zijn binnen het gezin. Kinderen kunnen hier veel last van hebben. Door in goede harmonie te scheiden, houden jullie goed contact met elkaar en met de kinderen. Daarnaast worden onderlinge afspraken waar jullie het allebei mee eens zijn meestal een stuk beter nagekomen dan afspraken die zijn opgelegd door de rechter.

Je kunt in goed overleg scheiden met de hulp van een mediator of een gezamenlijke advocaat. Alles in overleg, zo eerlijk mogelijk, zonder winnaar en zonder verliezer. De specialist gaat jullie begeleiden bij het maken van alle afspraken die nodig zijn.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Als je onze hulp inschakelt, nemen wij eerst telefonisch contact met je op om jouw persoonlijke situatie door te nemen. Aan de hand van die situatie en jouw wensen, geven wij je advies en geven we antwoord op je vragen. Als jij dat wil, kunnen we je vrijblijvend in contact brengen met een goede mediator of advocaat bij jou in de buurt. Iemand met verstand van zaken, maar ook iemand die bij jullie past.

Let op:
Wil je dat we je verder helpen? Vul dan het formulier in of vraag ons je terug te bellen.
Terugbellen doen we binnen 30 minuten, of wanneer het jou het beste uitkomt.

Meer informatie