“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Online mediation

  • Willen jullie in goed overleg uit elkaar, maar niet samen om tafel? Dan kan online mediation een optie zijn.
  • Op papier kun je je verhaal vaak duidelijker vertellen.
  • Op zoek naar een online mediator? Wij helpen je graag.
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Lees voor

Online scheiden wordt steeds populairder. Op dit vlak zijn er meerdere mogelijkheden. Eén van die mogelijkheden is online mediation. Maar wat is nou eigenlijk online mediation en wat is het verschil tussen online mediation en de andere vormen van online scheiden?

Wat is online mediation?

In plaats van gewone mediation kun je kiezen voor online mediation. Meestal wordt deze vorm van mediation gekozen als de partijen er wel graag samen uit willen komen, maar niet met elkaar om tafel willen. Bij online mediation verloopt alle communicatie via de e-mail. Op papier kunnen mensen hun emoties, gevoelens en wensen vaak beter onder woorden brengen. Er is niemand die je onderbreekt en je kan je tekst net zo lang veranderen, tot je het idee hebt dat de boodschap goed overkomt. Dit zorgt voor veel duidelijkheid, waardoor een online mediationtraject vaak sneller en met minder ruzie verloopt.

Wanneer online mediation?

Online mediation is een uitkomst als één van de partijen in het buitenland verblijft of als de rechtstreekse confrontatie met je partner nog even te zwaar is. Het is wel belangrijk dat jullie je allebei inzetten om de mediation zo goed mogelijk te laten verlopen. Dit betekent bijvoorbeeld dat je alle e-mails op tijd moet beantwoorden. Ook is het belangrijk dat jullie je goed kunnen uiten op papier. Heeft één van de twee daar moeite mee, dan kun je misschien beter kiezen voor een gewoon mediationtraject.

Tip:
Woont jouw partner in het buitenland of is de confrontatie met je partner nog te zwaar? Dan kan online mediation een goede oplossing zijn. Twijfel je hierover? Wij geven je gratis advies over jouw situatie.

Het verschil tussen online scheiden en online mediation

Er is een groot verschil tussen online scheiden en online mediation. Zo is online mediation echt een traject onder begeleiding van een mediator, terwijl je er bij online scheiden ook voor kan kiezen om min of meer alles zelf te doen. Zo heb je de kosten nog beter onder controle. Daarbij is het wel belangrijk dat jullie al grotendeels weten welke afspraken jullie willen maken. Zijn er nog veel twijfels of vragen, dan is online mediation wellicht een betere keuze. Wil je meer weten over de mogelijkheden op het gebied van online scheiden? Bekijk dan de beschikbare pakketten. Online scheiden kan al vanaf €299,- per persoon.

Wil jij weten of online scheiden of online mediation voor jou geschikt is? Wij helpen je graag om een goede keuze te maken!

Of bel ons voor vragen op 088-6002801
gebruikelijke belkosten

Niet alleen online contact

Bij online mediation begint het traject ook daadwerkelijk online. Er volgen de nodige mailwisselingen. Maar uiteindelijk is het wel de bedoeling om een keer bij elkaar te gaan zitten om de nodige punten door te spreken. De angel is dan meestal al uit de discussie, waardoor de gesprekken soepeler verlopen en de eerste confrontatie een stuk minder zwaar is. Op deze manier  kun je tijd en kosten besparen en kun je moeilijke confrontaties in het begin van het mediationtraject vermijden. Als het mogelijk is, wordt er naar gestreefd om elkaar tijdens het traject één keer te ontmoeten. Vooral in situaties waar er kinderen bij de scheiding betrokken zijn is dit erg belangrijk.

Meer informatie online mediation

Wil je in contact komen met een goede online mediator, dan helpen wij je hier graag bij. Onze mediators kunnen je helpen bij zowel online als traditionele mediation, daarnaast zijn er ook andere vormen van online scheiden mogelijk. In overleg kunnen we bekijken welke vorm het beste bij jullie situatie past. Vul vrijblijvend het contactformulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Meer informatie