“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Online mediation

  • Willen jullie in goed overleg uit elkaar, maar niet samen om tafel? Dan kan online mediation een optie zijn.
  • Op papier kun je je verhaal vaak duidelijker vertellen.
  • Op zoek naar een online mediator? Wij helpen je graag.
9,5
Klanten vertellen

750 beoordelingen

Lees voor

In plaats van gewone mediation kun je ook kiezen voor online mediation. Alle communicatie verloopt dan via de e-mail. Op papier kunnen mensen hun emoties, gevoelens en wensen vaak beter onder woorden brengen. Er is niemand die je onderbreekt en je kan je tekst net zo lang veranderen, tot je het idee hebt dat de boodschap goed overkomt. Dit zorgt voor veel duidelijkheid, waardoor een online mediationtraject vaak sneller en met minder ruzie verloopt.

Niet alleen online contact

In veel gevallen begint de online mediation ook daadwerkelijk online. Er volgen de nodige mailwisselingen. Maar uiteindelijk is het wel de bedoeling om een keer bij elkaar te gaan zitten om de nodige punten door te spreken. De angel is dan meestal al uit de discussie, waardoor de gesprekken soepeler verlopen en de eerste confrontatie een stuk minder zwaar is. Met online mediation kun je tijd en kosten besparen en kun je moeilijke confrontaties in het begin van het mediationtraject vermijden. Als het mogelijk is, wordt er naar gestreefd om elkaar tijdens het traject één keer te ontmoeten. Vooral in situaties waar er kinderen bij de scheiding betrokken zijn is dit erg belangrijk.

Tip:
Woont jouw partner in het buitenland of is de confrontatie met je partner nog te zwaar? Dan kan online mediation een goede oplossing zijn. Twijfel je hierover? Wij geven je gratis advies over jouw situatie.

Wanneer online mediation?

Online mediation is een uitkomst als één van de partijen in het buitenland verblijft of als de rechtstreekse confrontatie met je partner nog even te zwaar is. Het is wel belangrijk dat jullie je allebei inzetten om de mediation zo goed mogelijk te laten verlopen. Dit betekent bijvoorbeeld dat je alle e-mails op tijd moet beantwoorden. Ook is het belangrijk dat jullie je goed kunnen uiten op papier. Heeft één van de twee daar moeite mee, dan kun je misschien beter kiezen voor een gewoon mediationtraject.

Meer informatie online mediation

Wil je in contact komen met een goede online mediator, dan helpen wij je hier graag bij. Onze mediators kunnen je helpen bij zowel online als traditionele mediation. In overleg kunnen we bekijken welke vorm het beste bij jullie situatie past. Vul vrijblijvend het contactformulier in en wij bellen je dezelfde werkdag terug.

Meer informatie