Online mediation

Online mediation is een uitbreiding van de traditionele face-to-face mediation. Online mediation profiteert van de kracht van het internet om problemen sneller op te lossen. Op papier kunnen mensen hun emoties, gevoelens en wensen vaak beter onder woorden brengen. Er is niemand die je onderbreekt en je kan je tekst net zo lang veranderen, tot je het idee hebt dat de boodschap goed overkomt. Dit zorgt voor veel duidelijkheid, waardoor een online mediationtraject vaak sneller en met minder ruzie verloopt.

Niet enkel online contact

In veel gevallen begint de online mediation ook daadwerkelijk online, maar zitten de partijen later toch een keer bij elkaar om de nodige punten door te spreken. De angel is er dan meestal al uitgehaald, waardoor de gesprekken soepeler verlopen. Door middel van online mediation zijn besparingen op tijd en kosten mogelijk en kunnen moeilijke confrontaties in het begin van het mediationtraject worden vermeden. Als het mogelijk is wordt er naar gestreefd om elkaar tijdens het traject één keer te ontmoeten. Vooral in situaties waar er kinderen bij de scheiding betrokken zijn. Dit kan op elke mogelijke locatie.

Wanneer online mediation?

Online mediation is een uitkomst wanneer één van de partijen in het buitenland verblijft of wanneer de rechtstreekse confrontatie met de andere partij (tijdelijk) te zwaar is. Om het te laten slagen is veel bereidheid en discipline nodig. De deelnemers moeten bijvoorbeeld alle e-mails volledig en op tijd beantwoorden. Online mediation vraagt goede schriftelijke vaardigheden van de deelnemers en bovenal extra discipline om door te kunnen zetten, ook als het moeilijk wordt.

Meer informatie online mediation

Wil je in contact komen met een goede online mediator, dan helpen wij je hier graag bij. Onze mediators bieden zowel online als traditionele mediation aan. In overleg wordt bepaald welke vorm het beste bij jullie situatie past. Vul vrijblijvend het contactformulier in en wij bellen je dezelfde werkdag terug.

Direct hulp nodig?
 

0900 4455600

(40 cent per minuut)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen je

op werkdagen binnen 30 min. terug

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Polls

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!