Herberekening alimentatie

Situaties veranderen. Ook na een scheiding kan er aan beide kanten het nodige veranderen. Een lager inkomen, een nieuwe partner, een andere omgangsregeling. In principe is iedere verandering die ook invloed heeft op de draagkracht een goede reden om de alimentatie eens opnieuw te bekijken. Misschien is er een verlaging of juist een verhoging mogelijk.

Advocaat of in goed overleg

Natuurlijk kun je een alimentatieverlaging of verhoging eisen via een advocaat. Dit brengt echter wel de nodige kosten met zich mee en kan ook voor onenigheid zorgen. Is het contact tussen jullie nog redelijk goed, dan is het misschien slimmer om in goed overleg tot een nieuwe afspraak te komen. Hier spaar je een hoop geld en gedoe mee uit.

Discussies

Toch is het, ook als er goed overleg mogelijk is, vaak niet makkelijk om samen tot een goed bedrag te komen. Of het nou om partner- of om kinderalimentatie gaat. De één vindt het bedrag altijd te laag, de ander te hoog. Waak ervoor dat hier geen ruzies door ontstaan. Dat zou zonde zijn van de verstandhouding. Om discussies te voorkomen dan is het laten maken van een onafhankelijke herberekening wellicht een goed idee.

Onafhankelijke herberekening

Door het laten maken van een onafhankelijke herberekening van de alimentatie weten jullie allebei zeker dat er een eerlijk bedrag wordt afgesproken. Er is eigenlijk geen reden meer om hierover te discussiëren. Jullie kunnen allebei met een gerust hart akkoord gaan, want je weet zeker dat het eerlijk is berekend.

Alimentatie herberekening 140 euro

Onze alimentatiespecialist maakt een onafhankelijke herberekening op dezelfde manier als een advocaat die zou maken. Alleen dan voor een veel lager tarief. Voor 140 euro inclusief BTW worden zowel de partner- als de kinderalimentatie berekend en krijgt u een document dat u zo kunt opnemen in het ouderschapsplan en dat de vorige afspraak kan vervangen.

Wil je een extra berekening laten maken? Bijvoorbeeld omdat je wilt weten hoe de alimentatie eruit ziet bij verschillende omgangsregelingen, dan kost een extra berekening 25 euro.

Benodigde stukken

Voorwaarde is wel dat beide partners willen meewerken aan het maken van de herberekening en dat zij allebei bereid zijn om hun stukken toe te sturen. Alleen dan kunnen wij gaan rekenen.

Wil je een overzicht ontvangen van de stukken die nodig zijn voor het maken van de alimentatie herberekening, neem dan gerust even contact op.

Zelfstandig ondernemer

Is één van jullie zelfstandig ondernemer, dan kunnen wij helaas zelf geen herberekening voor jullie maken. Wij kunnen je wel in contact brengen met een specialist op dit gebied.

Meer weten? Wij bellen je graag even terug.

Direct hulp nodig?
 

0900 4455600

(40 cent per minuut)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen je

op werkdagen binnen 30 min. terug

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Polls

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!