“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Herberekening alimentatie

  • Zijn er veranderingen? Dan moet ook de alimentatie worden aangepast.
  • Voor 145 euro maken wij een officiële herberekening.
9,5
Klanten vertellen

1317 beoordelingen

Lees voor

Situaties veranderen. Ook na een scheiding kan er aan beide kanten het nodige veranderen. Een lager inkomen, een nieuwe partner, een andere omgangsregeling. In principe is iedere verandering die ook invloed heeft op de draagkracht een goede reden om de alimentatie eens opnieuw te bekijken. Misschien is er een verlaging of juist een verhoging mogelijk.

Advocaat of in goed overleg

Natuurlijk kun je een alimentatieverlaging of verhoging eisen via een advocaat. Dit brengt echter wel de nodige kosten met zich mee en kan ook voor onenigheid zorgen. Is het contact tussen jullie nog redelijk goed, dan is het misschien slimmer om in goed overleg tot een nieuwe afspraak te komen. Hier spaar je een hoop geld en gedoe mee uit.

Discussies

Toch is het, ook als er goed overleg mogelijk is, vaak niet makkelijk om samen tot een goed bedrag te komen. Of het nou om partner- of om kinderalimentatie gaat. De één vindt het bedrag altijd te laag, de ander te hoog. Waak ervoor dat hier geen ruzies door ontstaan. Dat zou zonde zijn van de verstandhouding. Wil je discussies voorkomen? Dan is het laten maken van een onafhankelijke herberekening wellicht een goed idee.

Onafhankelijke herberekening

Door het laten maken van een onafhankelijke herberekening van de alimentatie weten jullie allebei zeker dat er een eerlijk bedrag wordt afgesproken. Er is eigenlijk geen reden meer om hierover te discussiëren. Jullie kunnen allebei met een gerust hart akkoord gaan, want je weet zeker dat het eerlijk is berekend.

Alimentatie herberekening 145 euro

Onze alimentatiespecialist maakt een onafhankelijke herberekening op dezelfde manier als een familierecht advocaat die zou maken. Alleen dan voor een veel lager tarief. Voor 145 euro inclusief BTW worden zowel de partner- als de kinderalimentatie berekend en krijg je een document dat je zo kunt opnemen in het ouderschapsplan en dat de vorige afspraak kan vervangen.

Wil je een extra berekening laten maken? Bijvoorbeeld omdat je wilt weten hoe de alimentatie eruit ziet bij verschillende omgangsregelingen, dan kost een extra berekening 30 euro.

alinde remmerts

Ik maak graag een alimentatie herberekening voor jou!

Laat een onafhankelijke alimentatieberekening maken en ontdek wat een eerlijk bedrag is aan alimentatie.
Of bel ons voor vragen op 088-6002801
gebruikelijke belkosten

Benodigde stukken via de app

Voorwaarde is wel dat beide partners willen meewerken aan het maken van de herberekening en dat jullie allebei bereid zijn om jullie stukken toe te sturen. Alleen dan kunnen wij gaan rekenen.

Om het maken van de herberekening makkelijker te maken werken wij met een app. Via deze app kunnen jullie allebei op een snelle en veilige manier jullie financiële gegevens bij ons aanleveren. Dit scheelt jullie een hoop gezoek in papieren en daarnaast weten we dan zeker dat we met de goede cijfers werken. De app kun je gratis downloaden in de App-store. Vervolgens sturen wij jou een linkje, zodat je van start kunt gaan. Je logt in met je Digi-d. De app verzamelt daarna alle informatie die nodig is. Met de app hoef je jouw financiële administratie niet meer te doorzoeken. Je verzamelt en deelt snel, eenvoudig en veilig jouw gegevens. Daarnaast sturen wij jullie nog een apart formulier toe met andere gegevens die wij nodig hebben om tot een goede herberekening te komen.

Zelfstandig ondernemer

Is één van jullie zelfstandig ondernemer, dan kunnen wij helaas zelf geen herberekening voor jullie maken. Wij kunnen je wel in contact brengen met een specialist op dit gebied.

Meer weten? Wij bellen je graag even terug.

Meer informatie