“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Herberekening alimentatie

  • Zijn er veranderingen? Dan moet ook de alimentatie worden aangepast.
  • Voorkom discussies! Laat de alimentatie opnieuw berekenen.
  • Voor 140 euro maken wij een officiële herberekening.
9,2
Klanten vertellen

229 beoordelingen

Situaties veranderen. Ook na een scheiding kan er aan beide kanten het nodige veranderen. Een lager inkomen, een nieuwe partner, een andere omgangsregeling. In principe is iedere verandering die ook invloed heeft op de draagkracht een goede reden om de alimentatie eens opnieuw te bekijken. Misschien is er een verlaging of juist een verhoging mogelijk.

Advocaat of in goed overleg

Natuurlijk kun je een alimentatieverlaging of verhoging eisen via een advocaat. Dit brengt echter wel de nodige kosten met zich mee en kan ook voor onenigheid zorgen. Is het contact tussen jullie nog redelijk goed, dan is het misschien slimmer om in goed overleg tot een nieuwe afspraak te komen. Hier spaar je een hoop geld en gedoe mee uit.

Discussies

Toch is het, ook als er goed overleg mogelijk is, vaak niet makkelijk om samen tot een goed bedrag te komen. Of het nou om partner- of om kinderalimentatie gaat. De één vindt het bedrag altijd te laag, de ander te hoog. Waak ervoor dat hier geen ruzies door ontstaan. Dat zou zonde zijn van de verstandhouding. Wil je discussies voorkomen? Dan is het laten maken van een onafhankelijke herberekening wellicht een goed idee.

Onafhankelijke herberekening

Door het laten maken van een onafhankelijke herberekening van de alimentatie weten jullie allebei zeker dat er een eerlijk bedrag wordt afgesproken. Er is eigenlijk geen reden meer om hierover te discussiëren. Jullie kunnen allebei met een gerust hart akkoord gaan, want je weet zeker dat het eerlijk is berekend.

Alimentatie herberekening 140 euro

Onze alimentatiespecialist maakt een onafhankelijke herberekening op dezelfde manier als een familierecht advocaat die zou maken. Alleen dan voor een veel lager tarief. Voor 140 euro inclusief BTW worden zowel de partner- als de kinderalimentatie berekend en krijg je een document dat je zo kunt opnemen in het ouderschapsplan en dat de vorige afspraak kan vervangen.

Wil je een extra berekening laten maken? Bijvoorbeeld omdat je wilt weten hoe de alimentatie eruit ziet bij verschillende omgangsregelingen, dan kost een extra berekening 25 euro.

alinde remmerts

Ik maak graag een alimentatie herberekening voor jou!

Laat een onafhankelijke alimentatieberekening maken en ontdek wat een eerlijk bedrag is aan alimentatie.
Of bel ons voor vragen op 088-6002801
gebruikelijke belkosten

Benodigde stukken

Voorwaarde is wel dat beide partners willen meewerken aan het maken van de herberekening en dat jullie allebei bereid zijn om jullie stukken toe te sturen. Alleen dan kunnen wij gaan rekenen.

Wil je een overzicht ontvangen van de stukken die nodig zijn voor het maken van de alimentatie herberekening, neem dan gerust even contact op.

Zelfstandig ondernemer

Is één van jullie zelfstandig ondernemer, dan kunnen wij helaas zelf geen herberekening voor jullie maken. Wij kunnen je wel in contact brengen met een specialist op dit gebied. Ben je directeur-grootaandeelhouder (DGA), dan kan onze alimentatiespecialist wel voor jou aan de slag.

Meer weten? Wij bellen je graag even terug.

Meer informatie