“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Is jouw huwelijk voorbij? Hou deze punten in de gaten!

16 aug, 2021 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

Je ergert je groen en geel aan je partner en jullie hebben alleen nog maar ruzie met elkaar. Even een dipje in het huwelijk, waar jullie wel weer overheen kunnen komen of is de koek op? Hoe kom je er achter of jouw huwelijk inderdaad voorbij is of dat het inderdaad alleen maar om een dipje gaat?

Is jouw huwelijk voorbij? Let op deze 4 signalen!

Toch zijn er wel signalen waar je op kan letten die een indicatie geven of jouw huwelijk inderdaad voorbij is of dat je je zorgen maakt om niets. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

  1. Je kunt niets meer goed doen
  2. Geen actie tussen de lakens
  3. Fantaseren over een leven zonder je partner
  4. Elkaar aankijken en liefde voelen is verleden tijd

1. Je kunt niets meer goed doen

Soms lijkt het leven sowieso even helemaal tegen te zitten, op alle fronten. Maar als je partner dan ook nog eens olie op het vuur gooit heb je helemaal de poppen aan het dansen.
Omgekeerd kan het natuurlijk ook: je ergert je steeds meer aan die sokken die hij elke dag opnieuw weer naast de wasmand laat liggen of het luide kauwen als hij onderuitgezakt weer eens chips ligt te eten op de bank. Probeer altijd te achterhalen of het echt persoonlijk is, en of het onoverkoombaar is. Is er nog wel respect voor elkaar? Als je partner commentaar heeft op werkelijk alles wat je doet of zegt en je het gevoel hebt niets goed te kunnen doen, dan kan het een teken zijn dat er iets niet goed zit. En dat geldt natuurlijk ook andersom. Heb je het gevoel dat je partner juist niets goed doet? Ook dat is geen goed teken.

2. Geen actie tussen de lakens

Ja, seks is nou eenmaal belangrijk in een relatie. Zeker voor de man, wat hij heeft seks simpelweg nodig om zich goed en gewaardeerd te voelen. Daarbij is genegenheid een basisbehoefte voor zowel een man als een vrouw. Een mens heeft het echt nodig om zich geliefd en verbonden met elkaar te voelen en dat wordt gedaan door middel van seks. Want een intiemer moment met elkaar bestaat bijna niet. Hebben jullie nog wel eens seks met elkaar? Als dat niet het geval is let dan goed op of jouw partner jou bewust ontwijkt. Is er geen affectie, geen connectie en moet je smeken om een knuffel van tijd tot tijd? Dan is dit ook één van de tekenen dat het in jouw relatie misschien niet helemaal goed zit.

3. Fantaseren over een leven zonder je partner

Denk jij vaak na over een leven zonder je partner? En dan bedoelen we concrete gedachten. Denk je wel eens na over een eigen woning en gewoon vertrekken, en maakt dat je opgelucht? Het behoeft vast geen uitleg dat dit ook een rode vlag is. Bekijk waar deze gedachten vandaan komen en bedenk goed of de problemen kunnen worden opgelost. Is het oplossen niet mogelijk, dan kan een scheiding voor jullie allebei een nieuwe kans op geluk geven. Wees eerlijk naar je partner maar vooral ook naar jezelf.

4. Elkaar aankijken de liefde voelen is verleden tijd

Wanneer heb je je partner voor het laatst aangekeken en heb je weer die verliefdheid gevoeld die je in het begin van jullie relatie hadden? Met één blik in elkaars ogen werd je vroeger nog vervuld van een gevoel van geluk en wist je zeker dat je de rest van je leven met deze persoon wilde doorbrengen. Het is heel normaal dat dit met de tijd minder wordt, maar als je deze gevoelens nooit meer hebt kan het best zijn dat de liefde gewoon over is.

Herken je jezelf in één (of meerdere) signalen? Dan is het misschien goed om jullie relatie eens goed onder de loep te nemen. Natuurlijk is geen enkele relatie perfect, hoewel sociale media dat soms wel doen vermoeden, maar als je relatie je meer ongeluk brengt dan geluk, is het dan nog wel de moeite waard om voor te blijven vechten? Heb je de knoop doorgehakt en wil je de scheiding gaan regelen, dan kan je met jouw juridische vragen natuurlijk altijd bij ons terecht.