“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

Het aantal Parentshouses neemt steeds verder toe. Ook in Overijssel kunnen ouders die in scheiding liggen of een time-out nodig hebben voortaan terecht in een Parentshouse. Het nieuwste opvanghuis staat in Raalte en is bedoeld voor ouders die in scheiding liggen in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe.

Getrouwd of samenwonend

Ben je getrouwd en gaan jullie scheiden? Of woonden jullie alleen samen en gaan jullie uit elkaar of hebben jullie een time-out nodig? In deze gevallen kun je terecht bij het Parentshouse. Voorwaarde is wel dat jullie minderjarige kinderen hebben en op zoek zijn naar een zelfstandige woonruimte. Een van de ouders kan in zo’n situatie in het Parentshouse verblijven. Op deze manier ontstaat er thuis meer rust en kan de betreffende ouder rustig op zoek naar een andere woning en daarnaast gewoon zijn/haar kinderen ontvangen. In het huis is plek voor vijf ouders.

Woonruimte

Bij relatieproblemen of het uit elkaar gaan zal een van de twee ouders een andere woonruimte moeten gaan zoeken. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Soms is het lastig om een woonruimte te vinden, die ook nog eens in de buurt is van de kinderen. Daarnaast moet het voor de kinderen ook mogelijk zijn om te blijven slapen. Het gevolg hiervan is dan dat mensen langer onder één dak blijven wonen dan goed voor ze is. Dit zorgt voor veel spanningen en ruzies. Ook kan het zijn dat één van de partners onnodig ver weg moet gaan wonen of steeds moet wisselen van woonruimte. Ook bankslapen bij familie en vrienden komt veel voor. Voor zowel de betreffende partner als voor de kinderen alles behalve ideaal. Het Parentshouse zorgt voor een goede tussenoplossing, die ervoor zorgt dat er weer rust en ruimte voor ouders en kinderen komt.