Akte van berusting

Als de rechter een uitspraak heeft gedaan over de scheiding hebben beide partners nog 3 maanden de tijd om tegen de uitspraak in beroep te gaan. Pas na deze 3 maanden kan de scheiding ook daadwerkelijk worden ingeschreven bij de Burgerlijke Stand. Zijn jullie het allebei eens met de uitspraak van de rechter en is geen van beiden van plan om in hoger beroep te gaan, dan kunnen jullie een akte van berusting tekenen. Hiermee geef je aan niet in beroep te gaan. Hierdoor komt de termijn van 3 maanden te vervallen en kan de scheiding direct worden ingeschreven. Zo kan de hele procedure enigszins versneld worden.

Niet verplicht

Het tekenen van de akte van berusting is geen verplichting. Je kunt ook gewoon wachten tot de drie maanden voorbij zijn. Ben je het niet eens met de uitspraak van de rechter en wil je toch in hoger beroep, dan is tekenen sowieso geen optie. Neem dan contact op met een advocaat om het hoger beroep in te dienen.

Direct hulp nodig?
 

0900 4455600

(40 cent per minuut)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen je

op werkdagen binnen 30 min. terug

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Polls

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!