“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

De kinderen

  • Wist je dat een ouderschapsplan verplicht is?
  • Onze medewerkers helpen je de juridische zaken te regelen!
9,5
Klanten vertellen

1318 beoordelingen

Lees voor

Afspraken maken over de kinderen

Als je gaat scheiden moeten er veel afspraken worden gemaakt. Hebben jullie kinderen, dan komt er nog meer bij een scheiding kijken. Jullie zullen namelijk de nodige afspraken over de kinderen moeten maken en er zal ook een ouderschapsplan moeten komen. Maar hoe maak je nou eigenlijk afspraken over een omgangsregeling (bezoekregeling)? En hoe zit het met de kinderalimentatie? Op onze website vind je alle informatie die je nodig hebt. Van ouderschapsplan en birdnesting tot co-ouderschap en ouderverstoting. We bieden de mogelijkheid om gratis ons ouderschapsplan te downloaden. Neem het plan mee naar de advocaat of mediator dit bespaart daar kosten. Het document kan op elk moment worden aangepast indien nodig.

gezin aan tafel
Let op:
Moeten jullie afspraken maken over de kinderen en zijn jullie niet getrouwd? Kijk dan op www.eindesamenwonen.nl. Op deze site staat alles informatie die je nodig hebt. Natuurlijk mag je ons ook altijd even bellen voor meer informatie over jullie persoonlijke situatie. Wij luisteren naar jouw verhaal en geven je advies op maat.

Omgangsregeling

Het is belangrijk om een goede omgangsregeling voor kinderen af te spreken. Dit moet een regeling zijn waar jullie je allebei goed in kunnen vinden, het moet praktisch zijn, maar ook je kinderen moeten zich er prettig bij voelen! Een kind heeft recht op contact met beide ouders. En dit is ook belangrijk voor een goede gezonde ontwikkeling van jullie kind(eren). Een scheiding is al lastig zat. Zorg dus dat de omgang goed geregeld is. Bekijk samen wat de mogelijkheden zijn. Zijn de kinderen oud genoeg, dan zou je hen ook kunnen vragen wat zij prettig zouden vinden.

Vinden jullie het lastig om een besluit te nemen, dan kun je ook afspreken om een bepaalde regeling eens even uit te proberen om te kijken hoe de kinderen erop reageren. In de omgangsregeling komt uiteindelijk duidelijk te staan wie wanneer het kind mag zien. Dit is voor alle partijen prettig.

De omgangsregeling is een belangrijk deel van het ouderschapsplan en heeft ook weer invloed op bijvoorbeeld de alimentatie. Vinden jullie het lastig om samen afspraken te maken, dan kan een mediator hier misschien bij helpen. Is er helemaal geen goed overleg meer mogelijk, dan zal jouw advocaat je helpen om een goede omgangsregeling te bepalen.

Emoties van de kinderen

We bieden op onze site ook informatie over de emoties die kinderen kunnen gaan ervaren tijdens of na een echtscheiding. Elk kind reageert anders en heeft andere begeleiding nodig. Soms heb je door je eigen emoties geen energie om de juiste begeleiding te geven aan jullie kind. In dat geval is het vaak verstandig om een deskundige in te schakelen. Voor je kind is dit een neutrale partij waar hij/zij zijn verhaal kwijt kan. Wil je in contact komen met iemand die jouw kind hier goed in kan begeleiden? Neem dan contact op met de huisarts. Deze kan je doorverwijzen naar de juiste persoon.

Algemene tips voor de kinderen

Wij geven je enkele goede tips voor het begeleiden van je kind(eren) tijdens de echtscheiding. Deze tips geven je wat houvast. Elk kind is natuurlijk anders. Kijk dus vooral ook goed naar wat jouw kind nodig heeft en blijf vooral met elkaar praten!

Hulp

Naast alle informatie op onze website zijn wij ook telefonisch te bereiken. Bel ons gerust op 088-6002801 (gebruikelijke belkosten) om jouw vragen te bespreken. Ook kan je ons bellen als je meer hulp nodig hebt. Wij werken samen met advocaten, juristen, mediators, notarissen, taxateurs en andere instanties. Omdat wij ons netwerk goed kennen weten we al gauw welke specialist het beste bij jou en jouw zaak past. Tevens zijn wij bereikbaar via Whats App en ons contactformulier.

Meer informatie