“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Wat als jouw ouders op latere leeftijd gaan scheiden?

23 aug, 2021 | Algemeen, Kinderen
9,5
Klanten vertellen

1271 beoordelingen

Ouders die besluiten om uit elkaar te gaan is nooit leuk. Zelfs als je al ouder bent, is zo’n scheiding best pittig. Je omgeving gaat er natuurlijk van uit dat je met zo’n gebeurtenis prima kunt dealen. Je bent immers volwassen. Toch kan een scheiding van je ouders nog flink lastig voor je zijn.

Wat als jouw ouders op latere leeftijd gaan scheiden?

De verwerking van de scheiding van jouw ouders kan dus zeker óók als volwassene moeilijk zijn. Wij geven je daarom graag 3 handige tips.

1. Je gevoelens mogen er zijn
2. Praat met je ouders
3. Geef je grenzen en wensen aan

1. Je gevoelens mogen er zijn

Weet dat je absoluut niet de enige bent die moeite heeft met de scheiding van zijn of haar ouders. Misschien is dat een kleine troost en een bevestiging dat je gevoelens er gewoon mogen zijn. Het is oké om je boos of verdrietig te voelen. Je kan zelfs in een soort rouwproces komen. Helemaal niet gek want je verliest een deel van je jeugd.

2. Praat met je ouders

Je mag dan wel volwassen zijn en al lang en breed het huis uit, ook jij kunt alsnog een loyaliteitsconflict ervaren. Het is daarom belangrijk om met je ouders te blijven praten. Wat de reden voor de scheiding ook is. Bedenk ook dat je helemaal geen partij hoeft te kiezen.

3. Geef je grenzen en wensen aan

Geef ook aan je ouders aan wat jouw grenzen en wensen zijn. Je kunt prima aangeven dat je niet wil dat er ruzie gemaakt wordt op familieaangelegenheden of bij jou thuis. Wel zo prettig natuurlijk. De kans is aanwezig dat je ouders jou bij hun conflict betrekken. Komt de ene ouder bij jou klagen over de andere ouder? Je kunt gewoon aangeven dat je liever niet op die manier over de andere ouder wil praten. Dat is dan weer een voordeel aan wat ouder zijn.