Denk je aan de boedelverdeling, dan denk je eigenlijk meteen aan je huis. Logisch, want dat is financieel gezien je meest kostbare bezit. Toch zijn er een hoop andere bezittingen die je ook kunt verdelen. We hebben er alvast een paar voor je op een rijtje gezet.
Lees meerContinuïteit van het bedrijf
De continuïteit van de onderneming is natuurlijk erg belangrijk. Het moet niet zo zijn dat door de scheiding ook het bedrijf gevaar loopt. Zijn jullie in gemeenschap van goederen getrouwd, dan valt het bedrijf ook in de gemeenschap en moet dus ook verdeeld worden. Het kan dus zijn dat je de waarde van de onderneming moet delen met de ex. De activa en passiva moeten hiervoor goed worden bekeken om de juiste waarde te bepalen. De één zal de ander vervolgens moeten uitkopen. Dit kan natuurlijk om behoorlijke bedragen gaan, waardoor de continuïteit van het bedrijf in het geding kan komen. Ben jij degene die het bedrijf runt, maar heeft de ex nu ineens de zinnen op het bedrijf gezet (bijvoorbeeld om jou dwars te zitten), dan kan dit ook nogal wat gevolgen hebben.
Belangen
Vergeet niet dat het voor jullie allebei van belang is, dat dit goed geregeld wordt en dat je hier samen goed uitkomen. Moet jij de ex uitkopen om het bedrijf te kunnen voortzetten en kom je hierdoor financieel in de problemen, dan kan het zijn dat de ex hierdoor geen alimentatie kan gaan ontvangen. Het mes snijdt dus aan twee kanten.
Hulp inschakelen
Wil je een mediator of advocaat inschakelen om jullie te helpen met de scheiding, dan is het belangrijk om hiervoor de juiste persoon te benaderen. Niet iedereen kan uit de voeten met een scheiding waarbij een ondernemer betrokken is. Wil je in contact komen met een specialist op dit gebied? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij hebben altijd een goede en gespecialiseerde advocaat of mediator bij jou in de buurt!