“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Vandaag is het de Dag van de Scheiding. Overweeg je een scheiding of heb je vragen, dan kun je op de Dag van de Scheiding bij veel advocaten en mediators binnenlopen voor gratis advies. Komt deze dag je niet zo goed uit, dan kun je bij ons het hele jaar door terecht voor gratis advies over scheiden, alimentatie, de omgangsregeling en alle andere juridische zaken.

September

Het is geen toeval dat de Dag van de Scheiding is gepland in de maand september. Dit is namelijk de maand waarin de meeste scheidingen plaatsvinden. Veel mensen tillen hun scheiding over de zomervakantie heen of wachten de zomervakantie nog even af voor zij de knoop doorhakken om uit elkaar te gaan, want wie weet slaat de vonk in de zomervakantie weer over. Meestal blijkt dit niet zo te zijn en zorgen irritaties over het opzetten van de tent en het kaartlezen juist voor het laatste zetje richting de scheiding. Als het gewone leven na de vakantie weer is begonnen en de kinderen weer naar school zijn, hebben de ouders tijd om alles te gaan regelen.

Vragen

Het regelen van een scheiding gaat je niet in de koude kleren zitten. Er moeten namelijk heel veel afspraken worden gemaakt. Wat gebeurt er met het huis? Bij wie gaan de kinderen wonen? Wat voor omgangsregeling spreken we af? Hoe verdelen we onze spullen? En hoe zit het met de financiën? Dit zijn allemaal vragen waar jullie samen een antwoord op moeten zien te vinden. Het zou natuurlijk heel mooi zijn als dit in goed overleg lukt, maar helaas is dat lang niet altijd mogelijk. Komen jullie er samen niet uit, dan kan een mediator of advocaat jullie helpen om toch tot goede afspraken te komen. Hierbij is het wel belangrijk dat je de juiste persoon inschakelt.

Keuzehulp

Het kiezen van de juiste specialist is niet makkelijk. Iedereen heeft zijn eigen specialisatie en prijskaartje. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat mediator geen beschermd beroep is. Iedereen mag zich mediator noemen, waardoor er ook veel mediators zijn die niet goed weten waar ze mee bezig zijn. Ga je op internet op zoek naar hulp, dan zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Daarom zijn wij er. Naast advies over alles wat met de scheiding te maken heeft, bieden wij jou ook hulp bij de keuze van de juiste specialist. Wij luisteren naar je verhaal en zoeken hier de juiste persoon bij. Zo weet je zeker dat je goed geholpen wordt door iemand met verstand van zaken, maar ook dat je niet teveel betaalt.

Heb jij vragen of ben je op zoek naar iemand die jullie of jou goed kan helpen in deze moeilijke periode? Bel gerust even met onze medewerkers voor gratis advies!