“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Man uit Drenthe schuldig aan bigamie

05 jun, 2018 | Algemeen, Juridisch
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Een 51-jarige man uit het Drentse Spier vertrok voor zijn werk naar Nieuw-Zeeland. Zijn vrouw en twee kinderen bleven achter in Spier. Uiteindelijk was het de bedoeling dat het gezin ook naar Nieuw-Zeeland zou vertrekken. Toen ontdekte de vrouw via internet dat haar man in Nieuw-Zeeland met een ander was getrouwd!

Achterlaten

“We hadden afgesproken dat we met ons gezin naar hem toe zouden komen. We hebben daar lang over gepraat. Ik moest dan mijn ouders achterlaten. Daar had ik het moeilijk mee en ook de kinderen zagen er tegenop, maar toch wilden we gaan”, zo zei de vrouw in de rechtbank. Toen de man eenmaal in Nieuw-Zeeland was begon hij terug te krabbelen. “Hij deed heel twijfelachtig. Ik kreeg het gevoel dat hij helemaal niet wilde dat wij kwamen. Achteraf bleek dat hij toen al een relatie had”.

Internet

Uiteindelijk kwam de aap uit de mouw toen de vrouw trouwfoto’s van haar man en zijn nieuwe Nieuw-Zeelandse vrouw op internet zag staan. De vrouw schrok hier ontzettend van en wilde het eerst niet geloven. Toen zij van de eerste schrik bekomen was besloot zij de scheiding te gaan regelen en een strafzaak te starten.

Verhoor

De man was niet bij de rechtszaak aanwezig, maar werd wel verhoord. Tijdens het verhoor gaf hij toe dat hij getrouwd was, terwijl hij nog niet was gescheiden. De rechter oordeelde dan ook dat hier sprake is van bigamie. De man werd veroordeeld tot drie maanden cel voorwaardelijk en een schadevergoeding van 500 euro.