Als je gaat scheiden moeten er veel afspraken worden gemaakt. Hebben jullie kinderen, dan komt er nog meer bij een scheiding kijken. Jullie zullen namelijk […]
Lees meerWil je een idee krijgen van de kinderalimentatie die je kunt verwachten? Op onze website kun je verschillende berekenmodules vinden. Met onderstaande berekening krijg je een indicatie. De berekening houdt rekening met het kindgebonden budget (deze wordt meegenomen in het berekenen van de draagkracht van de ouder die het kindgebonden budget ontvangt), de omgangsregeling met de daaraan gekoppelde zorgkorting en de draagkracht van beide ouders. Het is een globale berekening. Zijn er bijzondere omstandigheden? Bijvoorbeeld een hele hoge hypotheek, veel schulden of nog andere exen waaraan alimentatie wordt betaald, dan kunnen deze niet worden meegenomen. Laten jullie een officiële berekening maken, dan spelen deze zaken wel een rol. Het uiteindelijke bedrag kan dan afwijken. Daarnaast is de berekening niet geschikt als herberekening.
Exacte berekening kinderalimentatie
Het kan zijn dat de berekende alimentatie toch te hoog uitvalt. Dit kan het geval zijn wanneer er schulden zijn. De rechter past dan de aanvaardbaarheidstoets toe. Maatwerk blijft voor de complexere gevallen nodig! Laat je daarom goed adviseren wat in jouw situatie het verstandigste is!
Lukt het niet om samen afspraken te maken over de kinderalimentatie? Wij helpen jou graag verder!
Bel mij terug
Met de uitkomst van deze kinderalimentatie berekening kunnen jullie samen proberen om goede afspraken te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Komen jullie er niet uit, dan kan een advocaat of mediator hier wellicht bij helpen. Wil je in contact komen met de juiste specialist, neem dan gerust even contact met ons op. Wij helpen je graag verder.
ma t/m vr 9.00 - 17.15
gebruikelijke belkosten
Wij bellen op werkdagen binnen 60 min. terug
Meer informatie


Maak gebruik van de gratis rekenmodules om de kinderalimentatie, partneralimentatie of de indexering van de alimentatie 2013 te berekenen.
Lees meer
Je vindt hier een voorbeeld van een ouderschapsplan. Laat je bij het opstellen van het ouderschapsplan bijstaan door een mediator. Hij of zij kan je persoonlijk advies geven, afgestemd op jouw eigen specifieke situatie.
Lees meer
Bij een echtscheiding is het verplicht om een advocaat in te schakelen. Jullie moeten je wel afvragen of jullie kiezen voor een gezamenlijke advocaat of dat je allebei kiest voor een eigen advocaat.
Lees meer
Hoe zit het met alimentatie? Als je gaat scheiden hoef je je niet meer aan de wettelijke regels van het huwelijk te houden. Er is echter één uitzondering: de onderhoudsverplichting of alimentatieplicht.
Lees meer
Als je bij een scheiding tegenover elkaar in de rechtszaal staat, zal één van jullie winnen en de ander verliezen. De kracht van mediation is dat er geen verliezers zijn. Bij mediation probeer je alle zaken die bij een scheiding komen kijken samen te regelen met behulp van een onafhankelijke bemiddelaar: de mediator.
Lees meer
Ouderverstoting (oudervervreemding), ontstaat bij gescheiden ouders waarvan één van beide ouders het kind opzet tegen de andere ouder. Dit wordt ook wel als kindermishandeling gezien.
Lees meer
Als jullie minderjarige kinderen hebben, zijn jullie verplicht een ouderschapsplan te maken. Jullie mogen zelf de invulling van het ouderschapsplan bepalen. Wel ben je verplicht over enkele zaken afspraken te maken.
Lees meer
Bij een echtscheiding geldt voor zowel ouders als kinderen het omgangsrecht. De rechter kan een regeling over het omgangsrecht vaststellen. In bijzondere situaties kan de rechter het omgangsrecht ook ontzeggen.
Lees meer
Voor het beëindigen van co-ouderschap is geen wettelijke regeling. Hoe kun je dat de co-ouderschap beëindigen als je er mee wilt stoppen?
Lees meer
Kinderen hebben recht op omgang met beide ouders. Komen ouders er samen niet uit, dan kunnen zij omgangsbegeleiding krijgen. In een omgangshuis hebben ouders onder toezicht contact met hun kinderen.
Lees meer
Scheiden is nooit leuk en ook zeker niet makkelijk. Een echtscheiding hoeft echter ook niet op vechten uit te draaien. Je verkleint de kans op langslepende ruzies als je kiest voor echtscheidingsbemiddeling of mediation. Vooral als er kinderen bij de scheiding betrokken zijn, kan echtscheidingsbemiddeling een goede keuze zijn.
Lees meer
Probeer een vechtscheiding te voorkomen. Het veroorzaakt veel leed en kost onnodig geld. Ben je in een vechtscheiding verwikkeld? Schakel altijd hulp in!
Lees meer
De flitsscheiding was een snelle manier om te scheiden. Als je destijds uit elkaar bent gegaan door middel van een flitsscheiding, kun je nu tegen problemen aanlopen.
Lees meer
Elk jaar worden de alimentatiebedragen aangepast omdat de prijzen en lonen jaarlijks stijgen door inflatie. Op de automatische aanpassing van de alimentatiebedragen bestaat wel een aantal uitzonderingen.
Lees meer
Een echtscheidingsbemiddelaar is geen therapeut, maar een jurist die verstand heeft van communicatie. De bemiddelaar helpt jullie om samen goede afspraken te maken, waar jullie beiden achter staan.
Lees meer
Het is belangrijk om een advocaat in te schakelen waar je een alle vertrouwen in hebt. Maar hoe vind je die? Ben je op zoek […]
Lees meer
De eerste stappen zetten bij een scheiding is altijd moeilijk. Het is nogal wat om verder te gaan zonder je partner. Iedereen heeft daar veel […]
Lees meer
Wanneer de kinderen niet op een vast adres wonen of bij de andere ouder, ben je afhankelijk van de onderlinge communicatie. Wil je weten wanneer je kinderen schoolvakantie hebben, dan kun je dat hier gemakkelijk nagaan.
Lees meer
Lig je in echtscheiding en ben je op zoek naar een goede advocaat in de buurt? Echtscheiding-wijzer.nl is onderdeel van De Nationale Adviesbalie en werkt […]
Lees meer
De collaborative divorce is nog vrij nieuw. Het wordt ook wel een overlegscheiding genoemd. De overlegscheiding zit eigenlijk een beetje tussen mediation en scheiden via […]
Lees meer
Zijn er problemen rond het co-ouderschap en heb je juridische hulp nodig om veranderingen door te voeren? Vul jouw gegevens in en wij nemen vrijblijvend […]
Lees meer
Het inschakelen van de scheidingsbemiddelaar houdt jn: één aanspreekpunt voor de praktische afhandeling van je scheiding. De scheidingbemiddelaar helpt jullie om de echtscheiding af te handelen zonder onnodige ruzies.
Lees meer
Na een scheiding kan er aan beide kanten heel wat veranderen. Inkomens wijzigen, er komen nieuwe partners, de omgangsregeling wordt aangepast. Al deze wijzigingen kunnen […]
Lees meer
Online mediation is vooral geschikt als een van de partijen in het buitenland woont of wanneer de rechtstreeks contact te confronterend is.
Lees meer
Bekijk het overzicht van al onze advocaten kantoren. Wij werken samen met kantoren door heel Nederland.
Lees meer
Krijg je als alleenstaand ouder een nieuwe relatie en ga je samenwonen of trouwen? Dan ontstaat er een nieuw samengesteld gezin. Deze nieuwe situatie brengt […]
Lees meer
Als je partner van je wilt scheiden, is het verstandig om hulp te zoeken. Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met een […]
Lees meer
Als je in goed overleg uit elkaar wilt gaan, kunnen wij je daarbij helpen. Vul onderstaand formulier in en kom in en wij nemen zo […]
Lees meer
Als jullie uit elkaar gaan moet er veel geregeld worden. Een van de moeilijkste punten is het maken van afspraken over de alimentatie. Hierover ontstaan […]
Lees meer
Als jullie gaan scheiden, moeten jullie een omgangsregeling voor de kinderen opstellen. Jullie kinderen hebben immers recht op omgang met beide ouders. Hoe ziet een omgangsregeling er in de praktijk uit?
Lees meer
Wil je scheiden of heb je te horen gekregen dat jouw partner er een punt achter wil zetten? Dan is het verstandig om hulp te […]
Lees meer