“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Kinderalimentatie berekenen

  • Krijg hier een indicatie van de kinderalimentatie.
  • Het uiteindelijke bedrag kan afwijken van deze berekening.
  • Vragen? Wij geven je gratis advies over de kinderalimentatie!
9,5
Klanten vertellen

1318 beoordelingen

Lees voor

Wil je een idee krijgen van de kinderalimentatie die je kunt verwachten? Op onze website kun je verschillende berekenmodules vinden. Met onderstaande berekening krijg je een indicatie. De berekening houdt rekening met het kindgebonden budget (deze wordt meegenomen in het berekenen van de draagkracht van de ouder die het kindgebonden budget ontvangt), de omgangsregeling met de daaraan gekoppelde zorgkorting en de draagkracht van beide ouders. Het is een globale berekening. Zijn er bijzondere omstandigheden? Bijvoorbeeld een hele hoge hypotheek, veel schulden of nog andere exen waaraan alimentatie wordt betaald, dan kunnen deze niet worden meegenomen. Laten jullie een officiële berekening maken, dan spelen deze zaken wel een rol. Het uiteindelijke bedrag kan dan afwijken. Daarnaast is de berekening niet geschikt als herberekening.

Let op:
Je persoonlijke omstandigheden kunnen leiden tot andere resultaten. De berekening geldt voor elk kind tot 21 jaar. Zijn er nieuwe partners en/of kinderen dan is deze berekening niet bruikbaar.

Exacte berekening kinderalimentatie

Het kan zijn dat de berekende alimentatie toch te hoog uitvalt. Dit kan het geval zijn wanneer er schulden zijn. De rechter past dan de aanvaardbaarheidstoets toe. Maatwerk blijft voor de complexere gevallen nodig! Laat je daarom goed adviseren wat in jouw situatie het verstandigste is!

Lukt het niet om samen afspraken te maken over de kinderalimentatie? Wij helpen jou graag verder!

Help mij

 

Meer informatie