“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Alimentatie indexering 2024 is bekend!

30 okt, 2023 | Financieel
9,5
Klanten vertellen

1318 beoordelingen

In een recente aankondiging heeft de overheid de hoogte van de alimentatie-indexering voor het jaar 2024 bekendgemaakt. Deze jaarlijkse aanpassing van de alimentatiebedragen is van invloed op duizenden gescheiden paren en heeft betrekking op zowel partneralimentatie als kinderalimentatie. Het percentage voor 2024 is ongekend hoog. De alimentatie moet per 1 januari met 6,2% verhoogd worden.

Alimentatie in 2024 met 6,2% geïndexeerd

De indexering voor 2024 is vastgesteld op 6,2%. De alimentatiebedragen worden jaarlijks aangepast om deze gelijke te houden met de inflatie en veranderingen in de kosten van levensonderhoud.

Zelf alimentatie verhogen

Voor gescheiden ouders en partners is het belangrijk om op de hoogte te zijn van deze wijzigingen. Je moet namelijk zelf de alimentatie aanpassen. Wil je weten wat het nieuwe alimentatiebedrag wordt? Maak gebruik van onze gratis berekenmodule.

Alimentatie indexering is verplicht

Het is belangrijk te benadrukken dat de alimentatie indexering verplicht is volgens de Nederlandse wetgeving. Het niet nakomen van deze verplichting kan leiden tot geschillen en juridische complicaties. Pas de alimentatie daarom op tijd aan. Dit kan onnodige geschillen voorkomen. Daarbij kan de ex anders het bedrag gaan vorderen. Dit bedrag kan nogal snel oplopen.