“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Meer scheidingen of babyboom door corona?

17 mrt, 2020 | Algemeen, Kinderen
9,5
Klanten vertellen

1318 beoordelingen

Het coronavirus zorgt ervoor dat onze bewegingsvrijheid wordt beperkt. We werken zoveel mogelijk thuis en komen de deur bijna niet meer uit. Dit heeft ook invloed op onze relaties. Gaat corona ervoor zorgen dat er meer scheidingen komen? Of zorgt het virus straks juist voor een babyboom?

Op elkaars lip

De meeste mensen kunnen er niet zo goed tegen om constant op elkaars lip te zitten. Hierdoor ontstaan vaak al snel de nodige irritaties. Het is niet voor niets zo dat na de zomervakantie en na de kerst de meeste echtscheidingen plaatsvinden. Mensen kunnen elkaars negatieve eigenschappen niet meer ontlopen. Daarnaast zitten we met zijn allen in een stressvolle situatie. Ook dit zorgt ervoor dat we misschien iets minder gezellig zijn dan anders. Ook dat helpt niet echt. Is jouw relatie al niet zo goed, dan kan het samen thuiszitten ervoor zorgen dat de knoop wordt doorgehakt. De verwachting is dan ook dat er straks (als het corona virus op zijn retour is) aardig wat meer echtscheidingsaanvragen binnenkomen dan anders.

Uitstellen

Daarnaast heb je ook te maken met mensen die eigenlijk al min of meer hadden besloten te gaan scheiden, maar actie uitstellen door corona. Op dit moment staat ons hoofd wel ergens anders naar. Daarnaast zijn de kinderen thuis en moet er ook qua werk vaak het nodige geregeld worden. Mensen willen liever zo min mogelijk naar buiten en stellen de scheiding dus uit. Hou er wel rekening mee dat er straks wellicht een hoos komt, waardoor advocaten en mediators het extra druk krijgen. Misschien is het goed om te weten dat de meeste advocaten en mediators gewoon aan het werk zijn en de scheiding ook bijvoorbeeld via Skype op afstand geregeld kan worden. Wil je hier meer over weten, dan mag je altijd even contact met ons opnemen.

Babyboom

Op elkaars lip zitten kan ook hele andere gevolgen hebben. Namelijk een babyboom. Is jullie relatie nog goed en zitten jullie bij elkaar in deze stressvolle periode, dan kan dit er ook voor zorgen dat jullie elkaar juist nog meer opzoeken, hechter worden en gezellig het bed in duiken. We hebben dit in het verleden natuurlijk ook al meerdere keren meegemaakt. Zo was er een babyboom na de oorlog en ook na de autoloze zondagen in de jaren 70 vonden er aanzienlijk meer geboortes plaats. We hebben meer tijd voor elkaar en maken hier dankbaar gebruik van.

Tegenstelling

Scheidingen en een babyboom. Een grotere tegenstelling kun je eigenlijk niet verzinnen. Toch zie je hieraan hoe verschillend mensen op zo’n onverwachte stresssituatie reageren. Hoe je relatie in elkaar steekt is daarbij heel belangrijk. Laten we hopen dat iedereen hier zo goed mogelijk doorheen komt en dat deze moeilijke periode snel achter de rug is!