Begeleiding kinderen bij echtscheiding

Als er bij jullie scheiding kinderen betrokken zijn, is het heel belangrijk dat jullie hen goed ondersteunen. Het feit dat jullie gaan scheiden is namelijk een flinke klap voor de kinderen. Zonder de juiste begeleiding kunnen zij in de problemen komen. Daarom geven we je nuttige informatie over de emoties bij kinderen en tips hoe je het beste met deze emoties kunt omgaan.

Verder geven we je informatie over omgangsbegeleiding en omgangshuizen. Je kunt ook nagaan wanneer de schoolvakanties vallen, wat altijd handig is als je met je ex-partner een planning wilt maken.

Kinderen en emoties

Een echtscheiding is voor beide partijen een ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen voor jullie als ex-partners, maar zeker ook voor de kinderen. Hoe kinderen reageren op een scheiding is niet te voorspellen. De reactie is erg afhankelijk van de leeftijd, maar ook van het karakter van het kind.

lees meer

Tips voor je kinderen

Hoe moet je nu omgaan met die emoties van je kinderen? Wat vertel je de kinderen over de echtscheiding? En wat moet je nu wel en niet doen? We geven je handige tips voor de ondersteuning van je kinderen.

lees meer

Vakantie en feestdagenregeling

Voorbeeld vakantie/feestdagenregeling Bij een echtscheiding moet er veel geregeld worden. Zo ook de verdeling van de omgangsregeling voor de kinderen tijdens vakanties en feestdagen: de zogenaamde feestdagenregeling. In het ouderschapsplan leg je vast wanneer de kinderen bij welke ouder zijn. Als ouders zijn jullie vrij om dit samen in te delen. Toch blijkt in de […]

lees meer

Omgangsbegeleiding en omgangshuis

Kinderen hebben recht op omgang met beide ouders. Komen ouders er samen niet uit, dan kunnen zij omgangsbegeleiding krijgen. In een omgangshuis hebben ouders onder toezicht contact met hun kinderen.

lees meer

Schoolvakanties in Nederland

Wanneer de kinderen niet op een vast adres wonen of bij de andere ouder, ben je afhankelijk van de onderlinge communicatie. Wil je weten wanneer je kinderen schoolvakantie hebben, dan kun je dat hier gemakkelijk nagaan.

lees meer

Direct hulp nodig?
 

0900 4455600

(40 cent per minuut)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen je

op werkdagen binnen 30 min. terug

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Polls

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!