Kunnen jullie goed met elkaar overleggen en willen jullie de scheiding op een snelle en voordelige manier regelen? Dan kan online scheiden iets voor jullie zijn. Bij online scheiden regel je de scheiding grotendeels zelf zonder verdere begeleiding. Dit scheelt in de kosten en zorgt ervoor dat je niet van anderen afhankelijk bent. Op die manier kan je de scheiding zo snel regelen als je zelf wilt. 

Is online scheiden geschikt voor ons?

Online scheiden kan een goede oplossing zijn wanneer;

 • Jullie goed met elkaar kunnen overleggen en hebben al een duidelijk plan voor ogen wat betreft de verdeling en de afspraken omtrent de kinderen.
 • Er zijn geen discussiepunten meer zijn. Alles wat jullie willen afspreken is helder en jullie zijn het hier allebei mee eens.

Het is dus belangrijk dat jullie in staat zijn om alle afspraken samen te maken zonder dat daar al te grote discussies over ontstaan. Is dat het geval, dan kan online scheiden een goede, snelle en goedkope manier zijn om alles goed te regelen.

Hoe werkt online scheiden?

Jullie hebben besloten de scheiding online te regelen. Maar hoe gaat dat vervolgens in zijn werk?

 1. Kies het juiste pakket: Bij het regelen van de online scheiding kan je bij ons kiezen uit drie pakketten. Zijn er geen kinderen en hebben jullie verder geen hulp nodig, dan is het Basispakket geschikt. Zijn er wel kinderen, dan krijg je te maken met een ouderschapsplan en alimentatie. Je kan dan kiezen voor het Online Plus Pakket. Hierbij krijg je een duidelijk ouderschapsplan aangeleverd en wordt er een alimentatieberekening voor jullie gemaakt. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om het complete dossier door te spreken met een expert en wordt er een financiële check gedaan. Heb je behoefte aan nog iets meer ondersteuning, dan kies je voor het Online Top Pakket. Hierbij krijg je ook hulp met de belastingaangifte en ondersteuning van een mediator. Door deze verschillende opties aan te bieden, kan jij zelf bepalen welk pakket het beste bij jullie situatie past en hoeveel geld je kwijt zult zijn.
 2. Vul samen het convenant in: Alle afspraken die jullie samen hebben gemaakt, kan je kwijt in het convenant. Zet alles duidelijk op papier, zodat hier geen onduidelijkheid over kan ontstaan. Je krijgt een voorbeeld, zodat je zeker weet dat jullie overal aan hebben gedacht.
 3. Zijn er kinderen? In dat geval kunnen jullie ervoor kiezen om zelf een ouderschapsplan op te stellen. Hierbij zou je eventueel de hulp van onze online ouderschapsplanmodule kunnen gebruiken. Wil je wat meer ondersteuning en is er ook behoefte aan een alimentatieberekening, dan kan je ook kiezen voor het Online Plus Pakket. Hierbij krijgen jullie een voorbeeld van een ouderschapsplan dat jullie samen kunnen invullen. Ook hierbij is het belangrijk om alles vooral heel duidelijk te omschrijven. Zo voorkom je vervelende discussies in de toekomst.
 4. Extra begeleiding: Heb je gekozen voor een pakket met extra begeleiding, maak hier dan zeker gebruik van. De mediator wijst jullie wellicht weer op zaken waar jullie zelf niet aan gedacht hebben of kan jullie helpen om tot goede afspraken te komen.
 5. Indienen van de scheiding: Zijn jullie tevreden over het pakket van afspraken dat jullie op papier hebben gezet? Wij zorgen er dan voor dat het verzoekschrift tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank. Hier hoeven jullie zelf verder niets meer voor te doen. Zodra dit klaar is en de scheiding is ingeschreven bij de gemeente is alles rond. Hier krijgen jullie ook zo snel mogelijk bericht van.
Tip:
Wil je meer weten over online scheiden? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan via ons contactformulier!

Wat zijn de voordelen van online scheiden?

Online scheiden heeft een paar belangrijk voordelen en is zeker aan te raden als jullie situatie dit toelaat. Ten eerste is online scheiden in veel gevallen goedkoper dan het regelen van een scheiding via een advocaat of mediator. Jullie doen eigenlijk alles zelf behalve het indienen van de scheiding. Dat scheelt. Kom je in aanmerking voor een toevoeging? Ook dan kan je gebruik maken van online scheiden en betaal je alleen een eigen bijdrage. Deze is gelijk aan de eigen bijdrage bij mediation.

Een online scheiding verloopt ook een stuk sneller dan een scheiding via een advocaat of mediator. Dit komt vooral doordat jullie zelf de planning kunnen bepalen en je niet afhankelijk bent van de agenda van een advocaat of mediator. Jullie gaan samen aan de slag op een moment dat jullie het beste uitkomt en dat is erg prettig. Heb je het idee dat jullie toch wat extra ondersteuning kunnen gebruiken, dan is dat zeker mogelijk en zelfs het laten maken van een alimentatieberekening is een optie. Op die manier zou je er samen zeker uit moeten kunnen komen.

Jullie maken alle afspraken samen en zijn het hier ook over eens. Dit zorgt ervoor dat de kans groter is dat jullie je ook allebei netjes aan deze afspraken houden dan als bepaalde zaken worden opgelegd door de rechter. Op deze manier vermijd je conflicten.

De nadelen van online scheiden

Het is belangrijk om goed na te denken of online scheiden wel bij jullie past. Mocht het zo zijn dat jullie gaandeweg toch discussies krijgen over een bepaald onderwerp, dan kan het zijn dat je hier hulp bij moet inschakelen en zo dus toch weer meer geld kwijt bent. Onderzoek daarnaast ook of je niet toevallig in aanmerking komt voor een toevoeging of dat jouw scheiding misschien vergoed wordt door de rechtsbijstandsverzekering. Dit kan aardig wat invloed hebben op het kostenplaatje en zorgt ervoor dat je een goede keuze kan maken. Ook is het belangrijk om vooraf goed op de hoogte te zijn van jouw rechten en plichten. Doordat jullie de scheiding samen regelen is er niemand die in de gaten houdt of jij wel krijgt waar je recht op hebt. Pas op dat je jezelf niet tekort doet.

Hoe snel kan alles geregeld worden bij een online scheiding?

Eén van de belangrijkste voordelen van online scheiden is de snelheid. Je hebt niet te maken met de agenda van een mediator of advocaat en jullie kunnen dus je eigen plan trekken. Zijn jullie het overal goed over eens en nemen jullie de tijd om er goed voor te gaan zitten, dan kan de scheiding op deze manier binnen 1,5 a 2 maanden helemaal geregeld zijn.

Wat kost een online scheiding?

Hoeveel kosten een online scheiding met zich meebrengt, is afhankelijk van het pakket dat je kiest. Wij werken samen met advocaten en mediators die gespecialiseerd zijn in online scheiden. Zij bieden je een aantal verschillende pakketten, zodat je zelf kan bepalen hoeveel ondersteuning je nodig hebt en hoeveel kosten je wil maken. Kies je voor het basispakket, waarbij je verder geen ondersteuning krijgt, dan ben je voor €299,- per persoon klaar. Kies je een uitgebreider pakker, dan liggen de kosten tussen de €599,- en €799,- per persoon.

Heb jij een wat lager inkomen, dan is de kans groot dat je in aanmerking komt voor een toevoeging. Ook met een toevoeging kan je gebruik maken van online scheiden en betaal je alleen de eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is gelijk aan de eigen bijdrage die je betaalt voor een mediator.

Meer weten?

Wil je meer weten over de online scheiding of ben je benieuwd welk pakket het best bij jullie situatie zou passen? Neem dan gerust even contact op via onderstaand contactformulier. Wij helpen je graag.

 

Vraag vrijblijvend meer informatie aan over online scheiden!

 • Kunnen jullie nog met elkaar overleggen? Dan is online scheiden geschikt voor jullie!
 • Online scheiden is goedkoop.
 • Jullie scheiding in overleg goed geregeld door onze samenwerkingspartner Judex.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
"Ik had veel eerder contact moeten zoeken

Linda zette mij weer met beide voeten op de grond: wees zakelijk en geen emotioneel gedoe er doorheen. Zo'n goed en duidelijk en recht voor de raap advies gekregen! Bedankt"