“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Vader van drie zonen blijkt onvruchtbaar

08 jan, 2019 | Algemeen, Kinderen
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

Een zakenman en tevens miljonair uit Engeland ontdekte onlangs dat zijn drie zonen onmogelijk van hem kunnen zijn. Zijn vrouw bleek tijdens het huwelijk regelmatig vreemd te gaan.

Taaislijmziekte

De man (Richard Mason) was altijd een liefhebbende vader van zijn drie zonen. De oudste zoon was 21. Richard was ondertussen wel gescheiden, maar had nog goed contact met zijn kinderen. Bij een bezoek aan de dokter werd bij Richard taaislijmziekte geconstateerd. Op zich al vervelend genoeg, maar de boodschap werd nog iets heftiger toen de arts verklaarde dat mannen met deze ziekte onvruchtbaar zijn. “Ik was blij dat ik hem kon vertellen over mijn zoons, want in mijn gedachten bewees dat zijn ongelijk. Ik dacht: het klopt dus niet. Ik kan geen taaislijmziekte hebben”, aldus Mason.

DNA

De arts probeerde de waarheid tot Mason te laten doordringen. ” Laat me je iets vertellen Richard. In Liverpool alleen verzorgen we 2.000 mannen met taaislijmziekte en niet één heeft een kind verwekt. Behalve die ene waarbij het dna suggereerde dat hij de vader was, en waarbij we later ontdekten dat zijn broer al jarenlang een affaire had met zijn vrouw en haar zwanger had gemaakt”.

Shock

Mason was in shock en besloot verhaal te gaan halen bij zijn ex. Hij stuurde haar een bericht of zij hem alsjeblieft de waarheid wilde vertellen. De vrouw ontkende: “Natuurlijk ben jij de vader van onze jongens, wat de wetenschap ook zegt”. Mason was niet overtuigd en besloot het verhaal te delen met zijn oudste zoon. De zoon dwong zijn moeder om de waarheid te vertellen. Al snel bleek dat zij tijdens hun 20-jarige huwelijk af-en-aan een verhouding had gehad met een andere man. Toch kon zij niet geloven dat hij de vader zou zijn, omdat zij altijd condooms gebruikten.

Vaderschapsfraude

Mason was gebroken. Ineens bleek dat zijn kinderen niet van hem waren. Bij de scheiding moest hij bijna vier miljoen pond aan zijn ex betalen. Hij besloot dat hij hier een deel van terug wilde en sleepte haar voor de rechter voor vaderschapsfraude. De vrouw moet hem 250.000 pond terugbetalen. Op zich een goede uitslag, ware het niet dat door deze zaak zijn zoons geen contact meer met hem willen.

Lichtpuntje

Gelukkig verscheen er onlangs een lichtpuntje aan de horizon. Mason kreeg een berichtje van één van zijn zoons. “Papa, zoals ik van het begin gezegd heb, je zal nooit niet mijn vader zijn, wat er ook gebeurt. Natuurlijk zal ik contact blijven houden, dat zal nooit veranderen. Ik ben er altijd voor je en jij zal altijd mijn vader zijn. Ik hou van je.”