“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Denemarken verplicht scheidingstherapie

13 aug, 2019 | Algemeen, Kinderen
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Het aantal mensen dat gaat scheiden wordt steeds groter, ook in Denemarken. Deze groei is de Deense overheid een doorn in het oog. Een goede reden om in te grijpen. Voortaan moet ieder Deens echtpaar dat wil scheiden verplicht drie maanden wachten en in therapie. Pas hierna mogen zij de scheidingspapieren ondertekenen. Deze maatregelen moet het aantal gebroken huwelijken terugdringen, maar moet er ook voor zorgen dat scheidingen uiteindelijk soepeler verlopen.

Online scheiden

Scheiden was in Denemarken behoorlijk makkelijk. Om de scheiding in gang te zetten hoefde je alleen een online formulier in te vullen. Maar vanaf afgelopen april is alles anders. Ga je als Deens echtpaar scheiden en heb je kinderen onder de 18? Dan moet je verplicht in therapie. Tijdens deze therapie worden de ouders voorbereid op de scheiding. Ze leren hoe ze moeten samenwerken en communiceren en moeten alvast nadenken over belangrijke situaties na de scheiding. Hoe ga je bijvoorbeeld om met een voorstelling op school of een verjaardag van de kinderen? Deze therapie volgen de stellen online via een site of een app. De reacties op de therapie zijn goed. Uit een studie onder 2500 vrijwilligers blijkt dat de therapie een positief effect heeft.

Drie maanden wachten

Naast de therapie zijn de stellen verplicht om drie maanden te wachten. Een slimme actie. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de eerste emoties al een beetje naar de achtergrond zijn verdwenen. De eerste boosheid is een beetje weg en de stellen hebben al de tijd gehad om goed na te denken over de toekomst. Dit maakt het uiteindelijk makkelijker om tot goede afspraken te komen.