“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Financiën bij de scheiding

  • Schakel altijd een specialist in om de financiële zaken te regelen.
  • Neem contact met ons op om hulp in te schakelen.
9,5
Klanten vertellen

1386 beoordelingen

Lees voor

Ga je scheiden, dan spelen naast alle emoties ook de financiën een grote rol. De financiële gevolgen van een echtscheiding kunnen groot zijn. Vaak is dit ook een beladen onderwerp. Gaat het over geld, dan ontstaat er al gauw een discussie. Vaak is het ook niet het onderwerp waar je graag mee bezig gaat, maar het is wel heel belangrijk voor de toekomst. We hebben de financiële en fiscale gevolgen van een scheiding daarom voor je op een rijtje gezet. Welke financiële gevolgen heeft de scheiding? Wat kost het om te scheiden? en hoe kijkt de Belastingdienst tegen een scheiding aan? En hoe zit het eigenlijk met je pensioen?

Tip:
Er zijn behoorlijk veel zaken waar je aan moet denken. We kunnen ons voorstellen dat het wat overweldigend is. Maak je niet te veel zorgen. Je kunt ons altijd vrijblijvend bellen. Wij nemen de tijd om te luisteren naar jouw verhaal en geven je advies op maat.

Kosten scheiding

Een scheiding is niet gratis en kan je veel geld kosten. Je betaalt voor de mediator/advocaat, maar ook het indienen van de scheiding bij de rechtbank kost geld. Heb je een laag inkomen en kun je deze kosten zelf niet betalen, dan kun je misschien in aanmerking komen voor een toevoeging. Dit is een soort subsidie van de overheid. De overheid betaalt dan jouw advocaat- of mediatorkosten. Zelf moet je nog wel een eigen bijdrage betalen. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van de hoogte van jouw inkomen en de keuze advocaat of mediator. Wil jij weten of je in aanmerking kan komen voor zo’n toevoeging? Wij kunnen dit samen met jou bekijken. Neem vrijblijvend even contact met ons op, dan geven wij je advies over jouw situatie.

Financiële gevolgen

Een scheiding heeft heel wat financiële gevolgen. Je inkomsten veranderen, het is de vraag of je in je huidige woning kunt blijven, het heeft gevolgen voor je pensioen en je moet uitzoeken of je recht hebt op alimentatie of dat je alimentatie moet betalen. Het is nogal wat om dit allemaal zelf uit te zoeken en op een rijtje te zetten. Het is dan ook vaak verstandig om het financiële deel van de scheiding uit handen te geven. Een advocaat of mediator kan hier goed bij helpen en kan bijvoorbeeld de mogelijkheden omtrent de pensioenen voor jullie op een rijtje zetten of een alimentatieberekening maken. Zo weet je zeker dat je eerlijke en haalbare afspraken maakt.

Hulp om zaken in kaart te brengen

Je staat er niet alleen voor. Wij hebben een netwerk van ervaren specialisten die je kunnen helpen. Wij helpen jou onder andere bij:

Onenigheid

Het maken van afspraken over geld is niet makkelijk. Eigenlijk hebben jullie hierin compleet tegenstrijdige belangen. Jij wil hier financieel zo goed mogelijk uit komen, maar de ex wil dat ook. Dat maakt het lastig om het eens te worden. Bij scheidingen gaan de meeste discussies dan ook over geld. Soms zorgen deze discussies ervoor dat het niet meer lukt om samen tot afspraken te komen. In dat geval kun je een eigen advocaat in de arm nemen. Deze zal voor jouw belangen opkomen en doet er alles aan om ervoor te zorgen dat jij hier zo goed mogelijk uit komt. Heb jij iemand nodig die jou hierbij kan ondersteunen? Wij brengen je graag in contact met de juiste persoon die jou hierin kan bijstaan.

Hulp

Soms is het lastig om precies op een rijtje te krijgen wat er nou eigenlijk geregeld moet worden. Daarom kun je bij ons terecht. Heb je vragen of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen jou vrijblijvend verder.

Meer informatie