“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Help! Ik ga scheiden, hoe moet het met ons koophuis?

14 okt, 2021 | Financieel
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

Vorige week belde een klant huilend op. Tijdens de vakantie waren en zij en haar partner er
achter gekomen dat een toekomst voor hen samen niet meer was weggelegd. Het was beter om te gaan scheiden. Ze maakte zich zorgen om hun gezamenlijke woning. Ze woont er erg prettig, voor hun zoontje is het een vertrouwde omgeving. Ze wil er het liefste niet weg. Maar kon ze daar nog wel blijven wonen? Ze wilde duidelijkheid scheppen in de chaos in haar hoofd. Of wij dat voor haar wilden uitzoeken?

Scheiden brengt veel emoties met zich mee. Maar ondertussen moet je wel je hoofd koel houden en de scheiding gaan regelen. Is er een koophuis in het spel, dan moeten er verschillende keuzes worden gemaakt. Die keuzes kun je pas goed maken als je inzicht hebt in je financiële mogelijkheden. Het was dus goed dat ze bij ons aanklopte. Wij hebben haar uitgenodigd voor ons online adviesgesprek. Voor haar ideaal want nu hoefde ze geen oppas te regelen voor haar zoontje. Tijdens dit gesprek konden we haar wensen en mogelijkheden inventariseren.

Welke opties heb je als je gaat scheiden en je hebt een koopwoning?

Ben je getrouwd in gemeenschap van goederen en is er een koopwoning? Dan zijn beide partners verantwoordelijk voor de hypotheek. Bij een scheiding zijn er dan een aantal opties. Zo kan jij of je partner in het huis blijven wonen waarbij je de volledige hypotheek op je neemt. Dit kan niet zomaar. De geldverstrekker gaat na of je dit ook daadwerkelijk kunt betalen. Jullie kunnen er ook voor kiezen om jullie huis te verkopen om vervolgens beiden een andere woning te kopen of om te gaan huren.
Hypotheek Visie brengt graag de financiële mogelijkheden in kaart, zodat er een weloverwogen keuze kan worden gemaakt.

Vroeg duidelijkheid

Als hypotheekadviseur worden we graag vroeg in het scheidingsproces betrokken. Zo kunnen we de klant stap voor stap meenemen in het hele proces en al snel duidelijkheid scheppen. Wel zo prettig als je in de toch al emotionele rollercoaster van een echtscheiding zit.