Wijziging alimentatie

Na een scheiding kan er aan beide kanten heel wat veranderen. Inkomens wijzigen, er komen nieuwe partners, de omgangsregeling wordt aangepast. Al deze wijzigingen kunnen ook invloed hebben op de hoogte van de alimentatie. Misschien is er een verlaging of juist een verhoging mogelijk.

Advocaat of in goed overleg

Natuurlijk kun je naar een advocaat om de alimentatie te laten verhogen of verlagen. Dit is echter wel een dure procedure. Daarnaast is het inschakelen van een advocaat voor de verstandhouding vaak niet erg goed. Kunnen jullie nog met elkaar praten, dan is het misschien slimmer om in goed overleg tot een nieuwe afspraak te komen. Hier spaar je een hoop geld en gedoe mee uit.

Welk bedrag?

Toch is het, ook als jullie nog met elkaar kunnen overleggen, niet makkelijk om samen tot een goed bedrag te komen. Of het nou om partner- of om kinderalimentatie gaat. De één vindt het bedrag altijd te laag, de ander te hoog. Kijk ervoor uit dat hier geen ruzies door ontstaan. Dat zou zonde zijn van de verstandhouding en het overleg. Om discussies te voorkomen kan het slim zijn om de alimentatie door een onafhankelijke specialist te laten berekenen.

Onafhankelijke herberekening door specialist

Door het inschakelen van een specialist om een onafhankelijke herberekening van de alimentatie te laten maken, weten jullie allebei zeker dat er een eerlijk bedrag wordt afgesproken. Er is eigenlijk geen reden meer om hierover te discussiëren. Het is immers eerlijk berekend.

Alimentatieherberekening 125 euro

Onze alimentatiespecialist maakt een onafhankelijke herberekening op dezelfde manier als een advocaat die zou maken. Alleen dan voor een veel lager tarief. Voor 125 euro inclusief de BTW worden zowel de partner- als de kinderalimentatie opnieuw berekend en krijgt u een document dat u zo kunt opnemen in het ouderschapsplan en dat de vorige afspraak kan vervangen.

Benodigde stukken

Onze specialist kan alleen berekenen als beide partners willen meewerken aan het maken van de herberekening en als zij allebei bereid zijn om hun stukken toe te sturen. Alleen dan kunnen wij gaan rekenen.

Wil je een overzicht ontvangen van de stukken die nodig zijn voor het maken van de alimentatieherberekening, neem dan gerust even contact op.

Zelfstandig ondernemer

Is één van jullie zelfstandig ondernemer, dan kunnen wij helaas zelf geen herberekening voor jullie maken. Wij kunnen je wel in contact brengen met een specialist op dit gebied.

Meer weten? Wij bellen je graag even terug.

Direct hulp nodig?
 

088-6002801

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen je

op werkdagen binnen 30 min. terug

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Polls

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!