“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Wijziging alimentatie

  • Veranderen er belangrijke dingen in jouw situatie? Dan kan dit ook invloed hebben op de alimentatie.
  • Laat de alimentatie dan altijd herberekenen door een specialist.
  • Wij kunnen een herberekening voor je maken. Meer weten? Wij horen het graag!
9,5
Klanten vertellen

1317 beoordelingen

Lees voor

Na een scheiding kan er aan beide kanten heel wat veranderen. Inkomens wijzigen, er komen nieuwe partners, de omgangsregeling wordt aangepast. Al deze wijzigingen kunnen ook invloed hebben op de hoogte van de alimentatie. Misschien is er een verlaging of juist een verhoging mogelijk.

Advocaat of in goed overleg

Natuurlijk kun je naar een advocaat om de alimentatie te laten verhogen of verlagen. Dit is echter wel een dure procedure. Daarnaast is het inschakelen van een advocaat voor de verstandhouding vaak niet erg goed. Kunnen jullie nog met elkaar praten, dan is het misschien slimmer om in goed overleg tot een nieuwe afspraak te komen. Hier spaar je een hoop geld en gedoe mee uit.

Welk bedrag?

Toch is het, ook als jullie nog met elkaar kunnen overleggen, niet makkelijk om samen tot een goed bedrag te komen. Of het nou om partner- of om kinderalimentatie gaat. De één vindt het bedrag altijd te laag, de ander te hoog. Kijk ervoor uit dat hier geen ruzies door ontstaan. Dat zou zonde zijn van de verstandhouding en het overleg. Om discussies te voorkomen kan het slim zijn om de alimentatie door een onafhankelijke specialist te laten berekenen.

Onafhankelijke herberekening door specialist

Door het inschakelen van een specialist om een onafhankelijke herberekening van de alimentatie te laten maken, weten jullie allebei zeker dat er een eerlijk bedrag wordt afgesproken. Er is eigenlijk geen reden meer om hierover te discussiëren. Het is immers eerlijk berekend.

Alimentatieherberekening 145 euro

Onze alimentatiespecialist maakt een onafhankelijke herberekening op dezelfde manier als een advocaat die zou maken. Alleen dan voor een veel lager tarief. Voor 145 euro inclusief de BTW worden zowel de partner- als de kinderalimentatie opnieuw berekend en krijg je een document dat je zo kunt opnemen in het ouderschapsplan en dat de vorige afspraak kan vervangen.

Benodigde stukken

Onze specialist kan alleen berekenen als jullie allebei willen meewerken aan het maken van de herberekening en als jullie allebei bereid zijn om jullie stukken toe te sturen. Alleen dan kunnen wij gaan rekenen.

Wil je een overzicht ontvangen van de stukken die nodig zijn voor het maken van de alimentatieherberekening, neem dan gerust even contact op.

Zelfstandig ondernemer

Is één van jullie zelfstandig ondernemer, dan kunnen wij helaas zelf geen herberekening voor jullie maken. Wij kunnen je wel in contact brengen met een specialist op dit gebied.

Meer weten? Wij bellen je graag even terug.

Meer informatie