“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Vrouw gestraft om beledigen nieuwe partner ex

16 apr, 2019 | Algemeen, Juridisch
9,5
Klanten vertellen

1296 beoordelingen

Een Britse vrouw noemde de nieuwe vriendin van haar ex op Facebook een “paard” en kwam hierdoor bijna in de cel terecht. Gelukkig liep het met een sisser af en hoefde de vrouw alleen een boete te betalen.

Cybercrime

Toen de vrouw, een paar maanden na de scheiding, op Facebook foto’s van de bruiloft van haar ex voorbij zag komen voelde zij zich behoorlijk verraden. Zij was 18 jaar met haar man samen geweest en de scheiding kwam voor haar als donderslag bij heldere hemel. In een opwelling schreef zij een post op Facebook waarin zij de nieuwe partner van de ex beledigde. Dit was in 2016. Onlangs kwam de ex (die met zijn vrouw in Dubai woonde) te overlijden. De vrouw ging samen met haar dochter naar de begrafenis in Dubai. Toen zij hier aankwamen werd zij echter op het vliegveld gearresteerd wegens cybercrime.

Wetten

De cybercrimewetten in Dubai zijn behoorlijk streng. Volgens deze wetten kan een oude, kwetsende Facebook-post er voor zorgen dat je bij bezoek aan Dubai wordt veroordeeld. Dat je het bericht in een ander land hebt geplaatst doet daarbij niet ter zaken. De straffen die hierop staan zijn flink. Zo leek het er eerst op dat de vrouw twee jaar de gevangenis in moest. Zij en haar dochter werden urenlang verhoord. Uiteindelijk werd de dochter op het vliegtuig terug naar Engeland gezet. Het paspoort van de vrouw werd afgepakt, zodat zij het land niet kon verlaten.

Hulp

De vrouw kreeg al snel de nodige hulp. Zo gaf het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken aan dat zij er alles aan zouden doen om de vrouw vrij te krijgen. Ook kreeg zij hulp van een organisatie genaamd Detained in Dubai. Deze organisatie zet zich in voor buitenlanders die vastzitten in Dubai. Al met al had deze hulp het nodige effect. De vrouw hoefde niet naar de gevangenis, maar kreeg een boete van ruim 700 euro. Na de betaling van deze boete kon zij weer terug naar Engeland.