“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Collaborative divorce

 • Collaborative divorce is een combinatie van mediation en procederen.
 • Wij adviseren of een overlegscheiding iets voor jullie is.
9,5
Klanten vertellen

1317 beoordelingen

Lees voor

De collaborative divorce is nog vrij nieuw. Het wordt ook wel een overlegscheiding genoemd. De overlegscheiding zit eigenlijk een beetje tussen mediation en scheiden via een advocaat in. Het is de bedoeling om samen uit elkaar te gaan in goed overleg, maar dit terwijl er ook een advocaat over je schouder meekijkt. Wat dat betreft is het een mooie combinatie, die ervoor kan zorgen dat jullie toch in goed overleg tot afspraken kunnen komen. Dat scheelt een hoop tijd, geld en frustraties!

Vrijblijvend meer informatie collaborative divorce

Wil je graag meer weten over collaborative divorce? Neem dan gerust even contact op met onze juridische medewerkers. Zij staan je vrijblijvend te woord en kunnen je aan de hand van jouw situatie precies vertellen wat het beste bij jullie situatie zou passen. Vul ons contactformulier in en wij bellen je terug. Of bel op werkdagen tussen 9.00 en 17.15 op 088-6002801 (gebruikelijke belkosten).

Tip:
Scheiden kan anders. Scheiden doe je samen! Ontdek of een collaborative divorce iets voor jullie is! Wij helpen je hier graag bij. Neem gerust even contact met ons op om jouw situatie met ons door te spreken. Wij geven jou vervolgens advies op maat. Advies waar je echt wat mee kan!

Verschil mediation en collaborative divorce

Het grote verschil met mediation is dat jullie allebei wel een eigen advocaat hebben. Deze advocaat komt op voor jouw belangen, maar strijdt niet tegen jouw ex-partner. Soms is er ook een aparte coach bij die het emotionele aspect kan begeleiden. Bij een overlegscheiding komen de voordelen van mediation (open en in vertrouwen samen de zaken regelen) en procederen ( ieder een eigen advocaat die voor de belangen van zijn cliënt zorgt) samen. Deze combinatie zorgt ervoor dat jullie in goed overleg afspraken kunnen maken, maar dat je ook direct zeker weet dat je krijgt waar je recht op hebt.

Kenmerken werkwijze

De collaborative divorce wordt gekenmerkt door het volgende:

 • openheid;
 • transparantie;
 • vertrouwen;
 • eerlijk proces;
 • duurzame oplossingen;
 • samen afspraken maken;
 • deskundige begeleiding;
 • eigen advocaat;
 • geen rechtszaak.

Past een overlegscheiding bij ons?

Willen jullie voorkomen dat je tegenover elkaar komt te staan in de rechtszaal, maar is mediation voor jullie geen goede oplossing? Dan kan een overlegscheiding een uitkomst zijn. Wil je weten of een overlegscheiding bij jullie past? Wij geven jullie graag advies. Samen nemen we jullie situatie door en kijken we welke manier van scheiden het best bij jullie past. Natuurlijk zou het het mooist zijn als jullie alles samen, in goed overleg, kunnen regelen. Maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Gelukkig is er altijd wel een passende oplossing te vinden. Laat dus je nummer achter, dan bellen wij je even terug. Wij denken graag met je mee!

Meer informatie