Vechtscheiding

Een scheiding is al vervelend genoeg. Helaas is het maar al te vaak zo dat het niet lukt om er samen uit te komen. Soms sta je op bepaalde punten recht tegenover elkaar. In dat geval heeft mediation weinig zin. Als je van tevoren weet dat jullie er niet samen uit komen is het verstandiger om direct een eigen advocaat in de arm te nemen. Een eigen advocaat zal zich puur en alleen inzetten voor jouw belangen. De ex zal in zo’n situatie waarschijnlijk ook een eigen advocaat nemen. De advocaten komen met de nodige voorstellen, waarbij je de ene keer iets zult moeten geven en de andere keer iets kunt nemen. Vaak kom je er op deze manier toch samen uit. Helaas gaat het soms mis. Als geen van de partijen ook maar enigszins wil wijken kan er een vervelende vechtscheiding ontstaan.

Problemen vechtscheiding

Een scheiding is nooit leuk, maar bij een vechtscheiding gaat het verder. Er wordt over en weer een hoop modder gegooid. Er zijn scheldpartijen, verwijten en pesterijen. Soms worden er zelfs ruiten ingegooid, banden lek gestoken of is er  sprake van mishandeling. Vaak duren dit soort scheidingen onnodig lang (soms zelfs jaren) en kosten onnodig veel geld. Beide partijen ondervinden psychisch en soms lichamelijk leed. Nog vervelender wordt het als er kinderen bij betrokken zijn. Zij zijn vaak de dupe van een vechtscheiding. Daarom is het belangrijk om een vechtscheiding te voorkomen.

Vechtscheiding en kinderen

Bij veel vechtscheidingen zijn de kinderen het onderwerp van de strijd. Zij worden dan ook vaak als machtsmiddel ingezet. Onder het mom: als jij niet toegeeft, mag je de kinderen niet zien. Probeer een vechtscheiding altijd te voorkomen. De kinderen kunnen door een vechtscheiding veel schade oplopen en komen in een loyaliteitsconflict terecht. Bij mama horen ze wat papa allemaal fout doet en papa vertelt juist weer het tegenovergestelde. Psychisch heeft dit heel veel effect op kinderen. Zij zitten er letterlijk tussenin. Wil je het beste voor de kinderen? Doe er dan alles aan om een vechtscheiding te vermijden en realiseer dat je ex net zo veel van de kinderen houdt als jij.

Begeleiding vechtscheiding

Bij een vechtscheiding is goede begeleiding cruciaal. Je hebt niets aan een advocaat die nog eens wat olie op het vuur gooit. Vergeet niet dat vechtscheidingen voor advocaten erg lucratief zijn. Advocaten schrijven hun uren wel. Ga op zoek naar een advocaat, die echt naar een oplossing wil zoeken en die echt kan helpen om hier uit te komen en de scheiding af te ronden. Pas dan kun je zelf , jouw ex en jullie kinderen verder met jullie leven.

Heb je vragen over je persoonlijke situatie of een ervaren advocaat of mediator nodig? Onze juridische medewerkers zijn op werkdagen bereikbaar om jouw vragen te beantwoorden. Indien nodig kunnen zij je ook in contact brengen met een ervaren familierecht advocaat uit ons netwerk. Bel ons op 0900 4455600 (40 cent per minuut) of vul het contactformulier in.
TIP:

Direct hulp nodig?
 

0900 4455600

(40 cent per minuut)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen je

op werkdagen binnen 30 min. terug

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Polls

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!