“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Vechtscheiding

  • Probeer een vechtscheiding altijd te vermijden!
  • Vooral kinderen zijn vaak de dupe van een vechtscheiding.
  • Heb jij vragen of ben je op zoek naar een goede advocaat om je te helpen? Neem dan gerust even contact met ons op.
9,5
Klanten vertellen

1318 beoordelingen

Lees voor

Een scheiding is al vervelend genoeg. Helaas is het maar al te vaak zo dat het niet lukt om er samen uit te komen. Soms sta je op bepaalde punten recht tegenover elkaar. In dat geval heeft mediation weinig zin. Als je van tevoren weet dat jullie er niet samen uit komen, is het verstandiger om direct een eigen familierecht advocaat in de arm te nemen. Dit scheelt je tijd, geld en teleurstelling. Een eigen advocaat zal zich puur en alleen inzetten voor jouw belangen. De ex zal in zo’n situatie waarschijnlijk ook een eigen advocaat nemen. De advocaten komen met de nodige voorstellen, waarbij je de ene keer iets zult moeten geven en de andere keer iets kunt nemen. Vaak kom je er op deze manier toch samen uit. Helaas gaat het soms mis. Als geen van de partijen ook maar enigszins wil wijken kan er een vervelende vechtscheiding ontstaan.

Problemen vechtscheiding

Een scheiding is nooit leuk, maar bij een vechtscheiding gaat het verder. Er wordt over en weer een hoop modder gegooid. Er zijn scheldpartijen, verwijten en pesterijen. Soms worden er zelfs ruiten ingegooid, banden lek gestoken of is er sprake van mishandeling. Vaak duren dit soort scheidingen onnodig lang (soms zelfs jaren) en kosten ontzettend veel geld. Beide partijen ondervinden psychisch en soms lichamelijk leed. Nog vervelender wordt het als er kinderen bij betrokken zijn. Zij zijn vaak de dupe van een vechtscheiding. Daarom is het belangrijk om een vechtscheiding te voorkomen.

Vechtscheiding en kinderen

Bij veel vechtscheidingen zijn de kinderen het onderwerp van de strijd. Zij worden dan ook vaak als machtsmiddel ingezet. Onder het mom: als jij niet toegeeft, mag je de kinderen niet zien. Probeer een vechtscheiding altijd te voorkomen. De kinderen kunnen door een vechtscheiding veel schade oplopen en komen in een loyaliteitsconflict terecht. Bij mama horen ze wat papa allemaal fout doet en papa vertelt juist weer het tegenovergestelde. Psychisch heeft dit heel veel effect op kinderen. Zij staan er letterlijk tussenin. Wil je het beste voor de kinderen? Doe er dan alles aan om een vechtscheiding te vermijden en realiseer je vooral dat je ex net zo veel van de kinderen houdt als jij.

Begeleiding vechtscheiding

Bij een vechtscheiding is goede begeleiding cruciaal. Je hebt niets aan een advocaat die nog eens wat olie op het vuur gooit. Vergeet niet dat vechtscheidingen voor advocaten erg lucratief zijn. Advocaten schrijven hun uren wel. Ga op zoek naar een advocaat, die echt naar een oplossing wil zoeken en die echt kan helpen om hier uit te komen en de scheiding af te ronden. Pas dan kunnen jij , jouw ex en jullie kinderen verder met jullie leven.

Let op:
Heb je vragen over je persoonlijke situatie of heb je een ervaren advocaat of mediator nodig? Onze juridische medewerkers zijn op werkdagen bereikbaar om al jouw vragen te beantwoorden. Als het nodig is kunnen zij je ook in contact brengen met een ervaren familierecht advocaat uit ons netwerk. Bel ons op 088-6002801 (gebruikelijke belkosten) of vul het contactformulier in.

Meer informatie