Wat als de ex niet betaalt?

Alimentatie is vaak een lastig onderwerp en zorgt ook voor de nodige problemen. Zo zijn er aardig wat exen die alle afspraken aan hun laars lappen en gewoonweg weigeren te betalen. Hebben jullie officiële afspraken over de alimentatie en staan die ook op papier, dan kun je het geld meestal vrij gemakkelijk laten vorderen door een speciaal incassobureau. Dit kan tot vijf jaar terug. Wil jij in contact komen met de instantie die hierbij kan helpen, dan horen wij het graag. Wij zullen er dan voor zorgen dat ze jou even bellen om door te spreken wat ze voor je zouden kunnen doen.

Niets op papier

Hebben jullie alleen mondelinge afspraken gemaakt, dan heb je helaas geen poot om op te staan als de ex besluit niet te betalen. Het is dan belangrijk om de alimentatie alsnog goed te regelen. Onze medewerkers helpen je hier graag bij.

Indexering

Ieder jaar wordt de alimentatie een stukje hoger. Dit heet de indexering. Deze indexering zorgt vaak voor de nodige discussies. Alimentatiebetalers zitten er vaak niet op te wachten om meer te gaan betalen. Het is echter wel verplicht. Weigert jouw ex de indexering toe te passen? Ook dan kun je gaan vorderen. Ook dit kan tot vijf jaar terug. Wij helpen je daar graag bij!

Direct hulp nodig?
 

0900 4455600

(40 cent per minuut)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen je

op werkdagen binnen 30 min. terug

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Polls

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!