Omgangsregeling wijzigen? Dit is mogelijk! Wat zijn redenen om een omgangsregeling te wijzigen en hoe gaat dit in z'n werk?
Lees meerAlimentatie kan een lastig en gevoelig onderwerp zijn en zorgt dan ook regelmatig voor de nodige problemen en discussies. Zo zijn er aardig wat exen die de gemaakte afspraken aan hun laars lappen. Ze weigeren te betalen of weigeren de indexering toe te passen op de alimentatie. Wat kun je hiertegen doen? Dit is afhankelijk van of er afspraken op papier staan of niet.
Alimentatie afspraken op papier
Hebben jullie officiële afspraken over de alimentatie en staan die ook op papier, dan kun je de achterstallige alimentatie meestal vrij gemakkelijk laten vorderen door een speciaal incassobureau. Dit kan, met terugwerkende kracht, tot vijf jaar terug worden geïnd. Wil jij in contact komen met de instantie die hierbij kan helpen, dan horen wij het graag. Wij brengen je graag vrijblijvend in contact met een gespecialiseerd incassobureau voor achterstallige alimentatie.
Niets op papier
Hebben jullie alleen mondelinge afspraken gemaakt, dan is het innen van de achterstallige alimentatie lastig. Als je de mondelinge afspraak op de één of andere manier kunt bewijzen dan maak je kans dat je er iets mee kunt. Denk hierbij aan een WhatsApp bericht of mailtje welke de afspraak bewijst, samen met de maandelijkse overboekingen. Kun je de mondelinge afspraak niet bewijzen, dan heb je helaas geen poot om op te staan als de ex besluit niet te betalen. Het is dan belangrijk om de alimentatie alsnog goed te regelen door deze vast te laten leggen. Wij helpen je hier graag bij.
Als de alimentatiebetaler de indexering weigert
Ieder jaar wordt de alimentatie een stukje hoger. Dit heet de indexering. Deze indexering zorgt vaak voor de nodige discussies. Alimentatiebetalers zitten er vaak niet op te wachten om meer te gaan betalen. Het is echter wel verplicht. De betaler moet zelf in de gaten houden met welk percentage de alimentatie omhoog gaat en vervolgens het bedrag hiermee verhogen. Weigert jouw ex de indexering toe te passen? Ook dan kun je gaan vorderen. Ook dit kan tot vijf jaar terug.
Hulp bij vorderen van de alimentatie
Twijfel je aan de gemaakte afspraken, de indexering of wil je de alimentatieafspraken officieel laten vastleggen? Wij helpen je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zitten op werkdagen van 09.00 – 17.15 klaar voor al jouw vragen. Bel ons op 088-6002801 (gebruikelijke belkosten).
ma t/m vr 9.00 - 17.15
gebruikelijke belkosten
Wij bellen op werkdagen binnen 60 min. terug
Meer informatie


Maak gebruik van de gratis rekenmodules om de kinderalimentatie, partneralimentatie of de indexering van de alimentatie 2013 te berekenen.
Lees meer
Hoe zit het met alimentatie? Als je gaat scheiden hoef je je niet meer aan de wettelijke regels van het huwelijk te houden. Er is echter één uitzondering: de onderhoudsverplichting of alimentatieplicht.
Lees meer
Elk jaar worden de alimentatiebedragen aangepast omdat de prijzen en lonen jaarlijks stijgen door inflatie. Op de automatische aanpassing van de alimentatiebedragen bestaat wel een aantal uitzonderingen.
Lees meer
Na een scheiding kan er aan beide kanten heel wat veranderen. Inkomens wijzigen, er komen nieuwe partners, de omgangsregeling wordt aangepast. Al deze wijzigingen kunnen ook invloed hebben op de hoogte van de alimentatie. Misschien is er een verlaging of juist een...
Lees meer
Als jullie uit elkaar gaan moet er veel geregeld worden. Een van de moeilijkste punten is het maken van afspraken over de alimentatie. Hierover ontstaan de meeste ruzies. Dit omdat jullie allebei tegenstrijdige belangen hebben. De ontvanger vindt het bedrag altijd te...
Lees meer