“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Wat als de ex niet betaalt?

  • Betaalt de ex de alimentatie niet, dan kun je gaan vorderen.
  • Wij helpen je bij het vorderen of het vastleggen van afspraken.
9,5
Klanten vertellen

1318 beoordelingen

Lees voor

Alimentatie kan een lastig en gevoelig onderwerp zijn en zorgt dan ook regelmatig voor de nodige problemen en discussies. Zo zijn er aardig wat exen die de gemaakte afspraken aan hun laars lappen. Ze weigeren te betalen of weigeren de indexering toe te passen op de alimentatie. Wat kun je hiertegen doen? Dit is afhankelijk van of er afspraken op papier staan of niet.

Alimentatie afspraken op papier

Hebben jullie officiële afspraken over de alimentatie en staan die ook op papier, dan kun je de achterstallige alimentatie meestal vrij gemakkelijk laten vorderen door een speciaal incassobureau. Dit kan, met terugwerkende kracht, tot vijf jaar terug worden geïnd. Wil jij in contact komen met de instantie die hierbij kan helpen, dan horen wij het graag. Wij brengen je graag vrijblijvend in contact met een gespecialiseerd incassobureau voor achterstallige alimentatie.

Niets op papier

Hebben jullie alleen mondelinge afspraken gemaakt, dan is het innen van de achterstallige alimentatie lastig. Als je de mondelinge afspraak op de één of andere manier kunt bewijzen dan maak je kans dat je er iets mee kunt. Denk hierbij aan een WhatsApp bericht of mailtje welke de afspraak bewijst, samen met de maandelijkse overboekingen. Kun je de mondelinge afspraak niet bewijzen, dan heb je helaas geen poot om op te staan als de ex besluit niet te betalen. Het is dan belangrijk om de alimentatie alsnog goed te regelen door deze vast te laten leggen. Wij helpen je hier graag bij.

Als de alimentatiebetaler de indexering weigert

Ieder jaar wordt de alimentatie een stukje hoger. Dit heet de indexering. Deze indexering zorgt vaak voor de nodige discussies. Alimentatiebetalers zitten er vaak niet op te wachten om meer te gaan betalen. Het is echter wel verplicht. De betaler moet zelf in de gaten houden met welk percentage de alimentatie omhoog gaat en vervolgens het bedrag hiermee verhogen. Weigert jouw ex de indexering toe te passen? Ook dan kun je gaan vorderen. Ook dit kan tot vijf jaar terug.

Hulp bij vorderen van de alimentatie

Twijfel je aan de gemaakte afspraken, de indexering of wil je de alimentatieafspraken officieel laten vastleggen? Wij helpen je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zitten op werkdagen van 09.00 – 17.15 klaar voor al jouw vragen. Bel ons op 088-6002801 (gebruikelijke belkosten).

Meer informatie