“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1318 beoordelingen

Het eerste Parentshouse in Zutphen is een feit. Het huis is bedoeld voor twee tot drie mensen die onderkomen nodig hebben tijdens hun scheiding. Dit is het eerste Parentshouse in Gelderland.

Kamer

De bewoners hebben ieder een betaalbare eigen kamer. Van hieruit kunnen zij op zoek naar een eigen onderkomen. “Scheiden is zeer ingrijpend. Wij hebben dit huis opgestart om vechtscheidingen en ouderverstoting tegen te gaan. Een ouder kan de kinderen hier gewoon blijven zien. Kinderen mogen hier ook logeren, maar niet officieel wonen”, aldus initiatiefneemster Petra Ackermans.

Op de lip

Het Parentshouse is een goede oplossing voor mensen die gaan scheiden en niet makkelijk ergens anders terecht kunnen. Lukt dat niet, dan blijf je elkaar op de lip zitten, waardoor er eerder ruzies ontstaan. Hierdoor kan de scheiding uiteindelijk zelfs uitmonden in een vechtscheiding. Daarnaast is het voor de kinderen ook vaak prettiger als er wat rust in huis komt. Als één van de twee tijdelijk ergens anders kan wonen zorgt dat ervoor dat er thuis minder spanningen zijn.

Huizen voor gescheiden ouders

Dominee Rob Visser uit Rhenen kwam met het idee voor huizen voor gescheiden ouders. Ondertussen zijn er al dit soort huizen in Amersfoort en Amsterdam. Zutphen komt hier nu bij.