Alimentatie kan een lastig en gevoelig onderwerp zijn en zorgt dan ook regelmatig voor de nodige problemen en discussies. Zo zijn er aardig wat exen die de gemaakte afspraken aan hun laars lappen. Ze weigeren te betalen of weigeren de indexering toe te passen op de...
Lees meerAlimentatieduur verlengen
Soms is het mogelijk de alimentatieduur te verlengen. Hiervoor kun je een verzoek indienen bij de rechter. Dat moet je doen binnen drie maanden nadat de alimentatieplicht is afgelopen. Je moet dan wel kunnen aantonen dat het voor jou zeer onredelijk is als de alimentatie stopt.
Partneralimentatie en nieuwe partner
Als jij partneralimentatie betaalt en je ex gaat met iemand anders duurzaam samenwonen of trouwen, dan ben je niet meer verplicht partneralimentatie aan je ex te betalen. De alimentatie komt meteen te vervallen.
Als je vindt dat je geen partneralimentatie meer hoeft te betalen of als je het alimentatiebedrag wil laten verlagen, dan kun je kijken of je hier afspraken over kunt maken met de ex. Lukt dit niet, dan zal je de hulp van een advocaat moeten inschakelen. Vraag ons om advies. Wij vertellen je of je kans van slagen hebt en of het kosten/batenplaatje interessant is.
Levenslange alimentatieduur
Ben je voor 1 juli 1994 gescheiden? Dan zit er geen maximum aan de alimentatieverplichting, tenzij jij en je ex-partner een termijn hebben afgesproken. Hebben jullie niets afgesproken? Dan duurt de alimentatieverplichting levenslang.