Relatietherapie en coaching

Ga ik scheiden of niet? Het is een moeilijke beslissing, die je niet zomaar maakt. Vaak wil je zeker weten dat je er alles aan hebt gedaan om jullie huwelijk te redden. Als je nog veel twijfels hebt, kan relatietherapie uitkomst bieden.

Het gevoel is kwijt

Wanneer je verliefd bent, is bijna alles leuk. Hormonen spelen dan een grote rol. Maar hoe langer de relatie duurt, hoe belangrijker het is met elkaar te communiceren. De kans is groot dat je uit elkaar groeit als je dit niet doet. Leer elkaars taal weer te spreken en te begrijpen. Door oefening is het mogelijk weer op elkaar afgestemd te raken. Let op, communicatie verloopt niet één richting.

Relatietherapie kan uitkomst bieden wanneer jullie twijfelen of scheiden de juiste keuze is.
TIP:

Ruzies en meningsverschillen

Ruzie maken kan geen kwaad. Het kan juist helpen om niet uitgesproken meningsverschillen boven tafel te krijgen. Er wordt ook wel gezegd “zonder wrijving geen glans”. Tijdens jullie huwelijk kan het voorkomen dat je langs elkaar heen gaat leven. Hevige ruzies waarbij de ander gekwetst wordt zijn niet goed. Bij een liefdesrelatie is een juiste conflicthantering van groot belang. Hier kunnen handvatten voor aangereikt worden. Met relatietherapie kan je bereiken dat je minder hard praat maar elkaar toch beter hoort.

Overspel

Vreemdgaan brengt veel schade toe aan een relatie. Komt het vanuit een gemis? Soms is dat zo, maar zeker niet in alle gevallen. Het is belangrijk dit duidelijk te krijgen. Hoe praat je op een goede manier met elkaar over dit soort belangrijke zaken? Tijdens relatietherapie wordt er dieper ingegaan op het verschil in emotionele behoeften tussen mannen en vrouwen en hoe je hier samen mee om kunt gaan.

Geen zin in seks

Er is geen relatie die vlekkeloos verloopt. Zo overkomt het elk gezond stel ook dat de seksuele relatie wel eens op een laag pitje staat. Hoe je daarmee omgaat is alles bepalend. Wanneer men zich bijvoorbeeld afgewezen voelt, verdwijnt de spontaniteit en begint men er vaak niet meer aan. Zowel emotioneel, mentaal als lichamelijk vertrouwen zijn de pijlers van je relatie. Groeien deze vormen van vertrouwen weer, dan groeit ook de intimiteit. Daarna groeit pas (weer) je seksuele relatie. Ook bij dit probleem kan relatietherapie je helpen. Relatietherapie kan de oplossing zijn voor jullie problemen.

Relatietherapie

Sommige stellen ervaren de keuze voor relatietherapie als een grote stap. Je praat met een onbekend iemand over een persoonlijk onderwerp. Zorg daarom altijd dat je een relatietherapeut kiest waarbij jullie je beide op je gemak voelen.

Direct hulp nodig?
 

0900 4455600

(40 cent per minuut)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen je

op werkdagen binnen 30 min. terug

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Polls

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!