“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Relatietherapie en coaching

  • Wil je vechten voor je relatie? Relatietherapie kan helpen.
  • In relatietherapie leer je ruziemaken en probeer je de intimiteit terug te krijgen in jullie relatie.
  • Willen jullie in relatietherapie? Neem dan contact op met de huisarts.
9,4
Klanten vertellen

862 beoordelingen

Lees voor

Ga ik scheiden of niet? Het is een moeilijke beslissing, die je niet zomaar neemt. Vaak wil je zeker weten dat je er alles aan hebt gedaan om jullie huwelijk te redden. Als je nog veel twijfels hebt, kan relatietherapie uitkomst bieden. Hier moeten jullie wel allbei voor open staan.

Het gevoel is weg

Als je verliefd bent, is bijna alles leuk. Hormonen spelen dan een grote rol. Maar hoe langer de relatie duurt, hoe normaler het gevoel vaak wordt. De verliefdheid gaat vaak over in houden van. En je ontdekt dat je partner ook minder leuke kanten heeft. Het is dan heel belangrijker om met elkaar te blijven communiceren. De kans is groot dat je uit elkaar groeit als je dit niet doet. Leer elkaars taal te spreken en te begrijpen. Door oefening is het mogelijk weer op elkaar afgestemd te raken. Let op, communicatie is geen eenrichtingsverkeer. Je zal allebei moeten praten. Ook moeten jullie allebei willen investeren in jullie relatie.

Let op:
Relatietherapie kan uitkomst bieden als jullie twijfelen of scheiden de juiste keuze is.

Ruzies en meningsverschillen

Ruzie maken kan geen kwaad. Het kan juist helpen om niet uitgesproken meningsverschillen boven tafel te krijgen. Er wordt ook wel gezegd “zonder wrijving geen glans”. Tijdens jullie huwelijk kan het voorkomen dat je langs elkaar heen gaat leven. Hevige ruzies waarbij de ander gekwetst wordt zijn natuurlijk niet goed. Het is dan ook belangrijk dat je leert hoe je ruzie moet maken. Hier kunnen handvatten voor aangereikt worden. Met relatietherapie kan je bereiken dat je minder hard praat maar elkaar toch beter hoort.

Overspel

Vreemdgaan brengt veel schade toe aan een relatie. Mist één van de twee iets belangrijks in de relatie en is dit de oorzaak? Soms is dat zo, maar zeker niet in alle gevallen. Het is belangrijk dit duidelijk te krijgen. Hoe praat je op een goede manier met elkaar over dit soort belangrijke zaken? Tijdens relatietherapie wordt er dieper ingegaan op het verschil in emotionele behoeften tussen mannen en vrouwen en hoe je hier samen mee om kunt gaan.

Geen zin in seks

Er is geen relatie die vlekkeloos verloopt. Zo overkomt het elk gezond stel ook dat de seksuele relatie wel eens op een laag pitje staat. Hoe je daarmee omgaat is alles bepalend. Voel je je hierdoor afgewezen, dan verdwijnt de spontaniteit en begin je er misschien niet eens meer aan. Zowel emotioneel, mentaal als lichamelijk vertrouwen zijn de pijlers van je relatie. Groeien deze vormen van vertrouwen weer, dan groeit ook de intimiteit. Daarna groeit pas (weer) je seksuele relatie. Ook bij dit probleem kan relatietherapie je helpen. Relatietherapie kan de oplossing zijn voor jullie problemen.

Relatietherapie

Sommige stellen ervaren de keuze voor relatietherapie als een grote stap. Je praat met een onbekend iemand over een persoonlijk onderwerp. Zorg daarom altijd dat je een relatietherapeut kiest waarbij jullie je beide op je gemak voelen. De huisarts kan jullie doorverwijzen naar de juiste therapeut.

Meer informatie