“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Relatietherapie en coaching

  • Relatietherapie kan jouw relatie redden.
  • Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan bij onze relatietherapeuten.
9,5
Klanten vertellen

1296 beoordelingen

Lees voor

Ga ik scheiden of niet? Het is een moeilijke beslissing, die je niet zomaar neemt. Vaak wil je zeker weten dat je er alles aan hebt gedaan om jullie huwelijk te redden. Als je nog veel twijfels hebt, kan relatietherapie uitkomst bieden. Dit kan samen met je partner of alleen. Wij bieden zowel online relatietherapie aan als op kantoor bij de therapeut. Meer weten neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Wanneer relatietherapie?

De stap naar relatietherapie is vaak een lastige. Sommige voelen schaamte of gebruiken het echt als laatste redmiddel. Vaak wacht men te lang en dit maakt de kans op slagen kleiner. De communicatie binnen de relatie verslechtert en de afstand wordt telkens groter. Relatietherapie is juist ook in een vroeg stadium verstandig. Tegenwoordig zijn er zelfs stellen die het preventief doen. Om zo zaken te bespreken waar ze anders niet aan toe komen en hun relatie goed te houden. Wij adviseren om op tijd aan de bel te trekken. Voelt jullie relatie minder goed of zijn er problemen waar jullie samen niet uitkomen? Trek dan aan de bel. Onze relatietherapeuten helpen jullie graag verder.

Let op:
Relatietherapie kan uitkomst bieden als jullie twijfelen of scheiden de juiste keuze is. Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan bij onze relatietherapeuten en ontdek of dit jullie kan helpen.

Alleen of samen in therapie?

Ten onrechte denkt men vaak dat je enkel samen in relatietherapie kunt. Maar niets is minder waar. Veel mensen gaan ook alleen in relatietherapie. Dit is vaak het geval wanneer de partner hier (nog) niet aan toe is of wanneer iemand zijn eigen twijfels en gevoel wil bespreken. Onze therapeuten bieden zowel individuele als gezamenlijke therapie aan. Ook bieden ze (verwerkings)therapie aan na de echtscheiding. Dit kan soms prettig zijn wanneer je het lastig vind om je leven weer op te pakken.

Soorten relatietherapie

Relatietherapie is in verschillende vormen mogelijk. Ten eerste kan je relatietherapie op locatie bij de therapeut krijgen. Hier zit je samen in een ruimte. Dit kan prettig zijn omdat je elkaar kan aankijken. Daarnaast kan je ook online relatietherapie volgen. Sommige mensen voelen zich veiliger in hun eigen omgeving en praten daardoor gemakkelijker. WIj bieden beide soorten relatietherapie aan.

Zoals eerder genoemd kan je relatietherapie ook op verschillende manieren inzetten. Je kan samen in therapie, maar ook alleen is een optie. Daarnaast ga je vaak in relatietherapie als er problemen zijn. Maar je kan ook in therapie om je relatie goed te houden, een soort van onderhoudstherapie. Een andere reden om in therapie te gaan is om je scheiding te verwerken of het samen beter te laten verlopen.

Kortom; relatie therapie kan op verschillende manieren en op verschillende momenten worden ingezet. Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan bij onze relatietherapeuten of vraag ons om vrijblijvend advies.

Redenen voor relatietherapie

Je kan om verschillende redenen in relatietherapie. We bespreken hier de meest voorkomende redenen:

  1. Het gevoel is weg
  2. Ruzies en meningsverschillen
  3. Overspel
  4. Seksuele problemen
  5. Bindingsangst

1. Het gevoel is weg

Als je verliefd bent, is bijna alles leuk. Hormonen spelen dan een grote rol. Maar hoe langer de relatie duurt, hoe normaler het gevoel vaak wordt. De verliefdheid gaat vaak over in houden van. En je ontdekt dat je partner ook minder leuke kanten heeft. Het is dan heel belangrijker om met elkaar te blijven communiceren. De kans is groot dat je uit elkaar groeit als je dit niet doet. Leer elkaars taal te spreken en te begrijpen. Door oefening is het mogelijk weer op elkaar afgestemd te raken. Let op, communicatie is geen eenrichtingsverkeer. Je zal allebei moeten praten. Ook moeten jullie allebei willen investeren in jullie relatie.

2. Ruzies en meningsverschillen

Ruzie maken kan geen kwaad. Het kan juist helpen om niet uitgesproken meningsverschillen boven tafel te krijgen. Er wordt ook wel gezegd “zonder wrijving geen glans”. Tijdens jullie huwelijk kan het voorkomen dat je langs elkaar heen gaat leven. Hevige ruzies waarbij de ander gekwetst wordt zijn natuurlijk niet goed. Het is dan ook belangrijk dat je leert hoe je ruzie moet maken. Hier kunnen handvatten voor aangereikt worden. Met relatietherapie kan je bereiken dat je minder hard praat maar elkaar toch beter hoort.

3. Overspel

Vreemdgaan brengt veel schade toe aan een relatie. Mist één van de twee iets belangrijks in de relatie en is dit de oorzaak? Soms is dat zo, maar zeker niet in alle gevallen. Het is belangrijk dit duidelijk te krijgen. Hoe praat je op een goede manier met elkaar over dit soort belangrijke zaken? Tijdens relatietherapie wordt er dieper ingegaan op het verschil in emotionele behoeften tussen mannen en vrouwen en hoe je hier samen mee om kunt gaan.

4. Seksuele problemen

Er is geen relatie die vlekkeloos verloopt. Zo overkomt het elk gezond stel ook dat de seksuele relatie wel eens op een laag pitje staat. Hoe je daarmee omgaat is alles bepalend. Voel je je hierdoor afgewezen, dan verdwijnt de spontaniteit en begin je er misschien niet eens meer aan. Zowel emotioneel, mentaal als lichamelijk vertrouwen zijn de pijlers van je relatie. Groeien deze vormen van vertrouwen weer, dan groeit ook de intimiteit. Daarna groeit pas (weer) je seksuele relatie. Ook bij dit probleem kan relatietherapie je helpen. Relatietherapie kan de oplossing zijn voor jullie problemen.

5. Bindingsangst

Soms loopt een relatie niet lekker doordat een van de twee last heeft van een bepaalde mate van bindingsangst. Dit kan bijvoorbeeld komen door een gebeurtenis uit het verleden of zorgen om de toekomst. Doordat iemand zich (gedeeltelijk) afsluit loopt de relatie steeds minder lekker. Vaak helpt het om de oorzaak boven water te krijgen en te bespreken. Wanneer een bepaalde muur doorbroken wordt, opent dit weer wegen.

Slagingskans relatietherapie

Over het algemeen is de slagingskans hoog bij relatietherapie. Zelfs bij stellen waarvan de partner denkt dat het niet zijn/haar ding is. Een relatietherapeut is er uiteraard ook op getraind om jullie samen mee te krijgen in de therapie. Stellen worden tijdens de therapie bewuster van zichzelf, elkaar en de relatie. Dit heeft vrijwel altijd een positief effect. De meeste stellen gaan met elkaar door of geven de relatie nog een kans. In sommige gevallen besluiten stellen toch uit elkaar te gaan, maar dan gebeurd dit wel in beter overleg dan voor de therapie.

Gratis kennismakingsgesprek relatietherapie

Sommige stellen ervaren de keuze voor relatietherapie als een grote stap. Je praat met een onbekend iemand over een persoonlijk onderwerp. Zorg daarom altijd dat je een relatietherapeut kiest waarbij jullie je beide op je gemak voelen. De huisarts kan jullie doorverwijzen naar de juiste therapeut.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek relatietherapie

  • Vul je gegevens in op onderstaand contactformulier
  • Geef aan of je voorkeur naar online therapie of therapie op kantoor uitgaat
  • Jouw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Keuze online relatietherapie of in de praktijk van de therapeut*
Jouw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor een reactie op jouw aanvraag en worden niet voor marketingdoeleinden ingezet.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

9,5
Klanten vertellen

1296 beoordelingen

"Ik had veel eerder contact moeten zoeken

Linda zette mij weer met beide voeten op de grond: wees zakelijk en geen emotioneel gedoe er doorheen. Zo'n goed en duidelijk en recht voor de raap advies gekregen! Bedankt"

Meer informatie