“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1318 beoordelingen

Spijt krijgen van je scheiding. Het gebeurt wel eens. Ook bij ons op kantoor bellen wel eens mensen op die spijt hebben van de beslissing. Is er nog een weg terug? En hoe zit het dan met de gemaakte afspraken voor de echtscheiding? Waarom krijgen mensen spijt en komen ze toch weer bij elkaar. Wij zetten onze ervaringen op een rij.

Redenen van spijt scheiding

Mensen krijgen om verschillende redenen spijt van een scheiding. Sommige stellen geven aan dat ze te snel de keuze hebben gemaakt. Een van de partners is vreemdgegaan en daarna wordt de scheiding in gang gezet. Of wanneer stellen een tijd uit elkaar zijn en de pijn van de scheiding is weggezakt beseffen ze wat ze samen hadden. Ze besluiten hun relatie weer opnieuw een kans te geven. Wat de reden ook is. Ga altijd na waarom je besloten hebt uit elkaar te gaan. Heb het hierover met elkaar en overleg hoe je kunt voorkomen dat jullie in hetzelfde patroon vervallen.

Spijt in verschillende fasen

We zien dat mensen op verschillende momenten spijt krijgen. Het komt wel eens voor dat iemand ons belt voor een familierecht advocaat en de dag erna opbelt dat de ruzie is bijgelegd. Helaas komt een groot percentage van deze mensen in een later stadium weer bij ons terug omdat het toch niet werkt, maar gelukkig zijn er ook stellen die de relatie weer goed oppakken. Sommige stellen zoeken elkaar pas na een aantal jaar weer op.

Maak goede afspraken

We raden aan om samen goede afspraken te maken voordat je weer bij elkaar komt. Helemaal wanneer er kinderen in het spel zijn is dit belangrijk. Wanneer je de keuze maakt om weer bij elkaar te komen heeft dit ook grote impact op de kinderen. Het is vervelend wanneer dit wederom fout gaat en zij weer een scheiding moeten meemaken. Hun vertrouwen zal dan een grote deuk oplopen. Hulp van een relatietherapeut kan zinvol zijn.

Opnieuw trouwen

Het is mogelijk om opnieuw met je ex-partner te trouwen. De gemaakte afspraken in het echtscheidingsconvenant vervallen dan. Jullie beslissen samen opnieuw of je in gemeenschap van goederen trouwt of dat je op huwelijkse voorwaarden wil trouwen. Bespreek samen wat de beste keuze is voor jullie.