“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Nieuwe regeling kan scheiden moeilijker maken

20 dec, 2013 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

De overheid wil de wettelijke gemeenschap van goederen beperken tot hetgeen beide echtgenoten tijdens hunhuwelijk inbrengen. De Koningkijke Notariele Beroepsorganisatie (KNB) voorziet nog wel wat problemen. Zo kan het niet bijhouden van een goede administratie in zo’n geval tot problemen leiden.

De KNB vindt dat het wettelijk huwelijks vermogensrecht een goede regeling moet bevatten voor mensen die in gemeenschap van goederen gaan trouwen. Daarnaast moet deze regeling ook in de samenleving een breed draagvlak hebben. Helemaal bij zo’n soort regeling ben je afhankelijk van de bereidwilligheid van de mensen om een goede administratie bij te houden. Als dit niet wordt gedaan, dan heeft de nieuwe regel geen enkele zin.

Op dit moment houden echt genoten zelden een duidelijke gescheiden administratie bij. De nieuwe regeling kan er in die gevallen voor zorgen, dat de ontbinding van het huwelijk er niet makkelijker op zal worden. Als je vervolgens afspreekt dat mensen die de boel niet bijhouden, dan toch automatisch in gemeenschap van goederen getrouwd zijn ben je weer terug bij af, aldus de KNB.