“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Als je beste vrienden gaan scheiden

30 jul, 2015 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

Een scheiding is niet enkel heftig voor het desbetreffende koppel, maar ook voor de mensen er omheen. Als goede vrienden gaan scheiden heeft dit enorm veel impact. Blijf je met beide omgaan of verbreek je het contact met een van beide. Veel mensen geven aan dat ze het lastig vinden wanneer vrienden gaan scheiden.

Ontwikkeling vriendschap na scheiding

Hoe een vriendschap zich ontwikkelt na een echtscheiding verschilt per situatie en per koppel. Gaat een koppel in goed overleg uit elkaar of is er veel ruzie? Misschien is een van beide ontrouw geweest, is er een nieuwe liefde in het spel of zien ze het beide niet meer zitten. Deze factoren hebben allemaal invloed op het verloop van een vriendschap. Bij sommige vriendschappen blijft contact met beide vrienden bestaan. Echter spreekt men apart met hen af. Soms wordt met een iemand de vriendschap verbroken. Dit kan gebeuren omdat vrienden boos zijn op diegene, bijvoorbeeld omdat diegene is vreemdgegaan of ze verbreken contact uit loyaliteit naar de ander.

Neutrale positie

Wanneer je met beide bevriend wil blijven kun je het beste een neutrale positie innemen. Leg uit dat je de situatie vervelend vindt voor beide, maar liever geen kant trekt. Zeg ook eerlijk dat je graag met beide bevriend blijft. Wanneer je ervoor kiest om met een iemand het contact op een lager pitje te zetten of verbreken kun je dit ook het beste eerlijk aangeven. Door openheid ontstaat vaak meer begrip.