“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Werkstraf voor mishandeling ex

04 sep, 2018 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

Een 46-jarige man uit Ede werd onlangs door de rechtbank veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden en een werkstraf van 160 uur voor een poging tot zware mishandeling van zijn ex-vrouw en haar nieuwe vriend.

Struikgewas

Op een nacht in april besloot de man in het struikgewas bij het huis van de ex te gaan zitten wachten tot zij en haar nieuwe vriend thuiskwamen. Toen zij thuiskwamen sprong hij uit de bosjes. Hij sloeg de nieuwe vriend en probeerde hem neer te steken. Toen de ex-vrouw tussen beiden kwam werd zij in haar buik geraakt door het mes.

Ontkennen

In eerste instantie ontkende de man iets met de mishandeling te maken te hebben. Sterker nog. De ex-vrouw en haar vriend wilden hun aangiftes tegen hem zelfs intrekken. Toch acht de rechtbank het bewezen dat meneer wel degelijk de aanvaller was.

Geen doodslag

De rechtbank geeft aan dat er niet bewezen is dat de man zijn ex en haar vriend wilde doden. Daarom wordt hij vrij gesproken van poging tot doodslag. Wel krijgt hij een voorwaardelijke gevangenisstraf en een werkstraf van 160 uur. Bij het opleggen van de straf werd rekening gehouden met het feit dat het incident twee jaar geleden plaatsvond en dat er sindsdien geen problemen meer zijn geweest.